Filem yang teruk walaupun Paskal sebenarnya hebat Bila aku mula menonton filem Paskal, perkara pertama yang kita dapat lihat dalm filem melayu ialah plot yang tunggang langgang. bukan filem ini saja tapi semua filem melayu. Penyakit plot tunggang langgang, huru hara, kejap ke sana kejap ke sini ini hanya berlaku dalam filem melayu tak kira lah filem laku keras atau sendu. Watak yang sepatutnya hebat, hanya ada masalah dengan ibu yang tak suka dia jadi paskal. Inikah caranya nak mengangkat watak seorang hero dalam paskal? Apa keputusan yang dia buat dalam setiap operasi yang boleh menunjukkan dia seorang pemimpin yang hebat? tiada. Yang paling teruk sekali adalah operasi terakhir di pelantar minyak. Tak dinyatakan kenapa penjahat nak hijack pelantar minyak tu. Malah yang lagi kelakar, [&hellip

Read More...

Siri TV terbaru dari Iflix KL Gangster Underground ini adalah siri terbaru untuk tontonan pengguna laman web Ifflix sahaja. Percuma bagi sesiapa yang berminat menonton drama bersiri ini hanya melalui Iflix. Drama ini berkisar mengenai ketua-ketua gangster di sekitar Kuala Lumpur kesinambungan dari filem KL Gansgter. Filem ini  membariskan pelakon-pelakon ternama tanah air antaranya Beto Kusyairy, Ezzaty Abdullah, Azhan Rani, Nabila Huda Hasnul Rahmat, Zahiril Adzim, Dynas Mokhtar, Fezrul Khan dan Daniella Sya. Saya sudah menonton kesemua 6 episod drama ini. Pujian harus diberikan kepada pengarah drama ini yang mencuba sedaya upaya menonjolkan kesah gangster di Kuala Lumpur. Namun dalam pujian memang banyak kekurangannya. Tipikal filem dan drama melayu yang suka melompat dari satu tempat ke tempat yang lain sesuka hati. Isu atau permasalahan yang [&hellip

Read More...

Kali ini saya nak buat review untuk filem Bisik Pada Langit (BPL). Secara ringkasnya filem ini adalah filem yang sangat mengecewakan. Mengapa menegecewakan? Saya akan jelaskan dengan lebih terperinci nanti. Kita mulakan dengan sinopsis filem ini. Saya ambil dari laman web rasmi pawagam : Ia berkisarkan tentang keluarga Rosli, seorang bapa yang mahu melawat anaknya yang kemalangan di luar negara. Namun niatnya telah menimbulkan tentangan daripada ahli keluarga lain kerana mereka tidak mempunyai wang yang mencukupi. Tanpa Rosli sedari, niatnya telah menjadi punca kepada pergaduhan mereka sekeluarga. Sinopsis yang mudah difahami tapi langsung tiada kena mengena dengan jalan ceritanya

Read More...

Salam dan Selamat Sejahtera, Kali ini saya nak bercerita sikit berkaitan dengan Express Tiket atau Express Pass di Universal Studio Singapore . Express Pass ini adalah tambahan tiket kepada tiket masuk ke USS. Express Pass ini boleh dibeli di kaunter di luar USS dan juga di dalam USS. Express Pass ini banyak didapati di kedai-kedai cenderamata yang ada logo Xpress di luar kedai masing-masing. Saya membeli Express Pass ini di kedai cenderamata Transformers. Anda boleh terus menuju ke kaunter bayaran dan beritahu mereka yang anda mahu membeli Express Pass. Harga untuk seorang ialah SGD50. Harga mungkin akan berubah pada tahun 2013. Kita tengoklah berapa harganya nanti. Apa gunanya Express Pass ini? Ok Express Pass ini sebenarnya adalah tiket untuk anda memotong barisan di USS. Selalunya [&hellip

Read More...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera, Setelah sekian lama tidak menjejakkan kaki ke Bandung, akhirnya pada 15-17 september yang lepas, saya dan keluarga akhirnya menjejakkan kaki sekali lagi di Bandung Indonesia. Macam-macam pengalaman baru saya dapat dalam pejalanan kali ini. Pelbagai perkara baru dan lama saya temui dalam percutian kali ini

Read More...

Salam semua, Hari ini saya ada satu berita baik untuk pengunjung blog saya. Blog saya sekarang telah menjalankan satu kerjasama dengan pemandu atau supir di Bandung dimana saya menjadi wakil di Malaysia untuk anda semua yang ingin mencari kereta sewa atau supir di Bandung. Lebih mudah untuk anda semua kerana semua urusan sewa kenderaan akan diuruskan oleh saya dan blog saya ini. Maknanya, kalau anda berminat nak mencari supir atau kereta sewa di Bandung, anda semua boleh terus menghubungi saya dan wakil saya dan boleh membuat pembayaran terus kepada kami. Kami akan uruskan semuanya. Anda semua hanya perlu ke Bandung dan pemandu kami akan menunggu anda di sana

Read More...