Quotation untuk Sewa Kenderaan dan Hotel

By

February 14, 2012My Blog84 Comments

Salam semua,

saya ingin memaklumkan jika ada yang mahukan quotation atau sebut harga dari pada saya sama ada untuk sewa kenderaan dan hotel, sila email saya di alamat

hazmin@hazmin.net

untuk memudahkan saya menyiapkan sebut harga, sila nyatakan sekali tarikh ke bandung, berapa orang , kenderaan pilihan, berapa hari sewa kereta.

Jika mahukan kami menguruskan tempat penginapan di sana, sila nyatakan berapa malam, hotel pilihan jika mahu hotel selain dari cihampelas. berapa bilik diperlukan.

84 Responses to “Quotation untuk Sewa Kenderaan dan Hotel”
  1. reeza

    Depart to bandung 2.10.11 jam 7.15pm. Jenis kenderaan yg sesuai untuk 2 org. Hotel berdekatan dengan tempat shopping

  2. admin

    reeza,

    yg sesuai, suzuki apv lah. dekat ngan FO, hotel karmila atau utari. harga dalam Rp400000 semalam.

    kalau nak quotation, email saya details nanti saya siapkan quotationnya

  3. linda

    Saya dah beli ticket ke Bandung pada 26Jan 2012. Kalau boleh kami nak tinggal di Hotel Utari dari 26 Jan sehingga 29. Kami berdua (je) memerlukan supir utk 1 hari iaitu pada 27 Jan untuk ke Tangkuban Perahu, Melawat ladang Strawberry & Ladang Teh yang berdekatan dlm perjalanan ke Tangkuban Perahu tu. Lepas tu, kami plan untuk ke Pasar Baru & Makan di Restoran yg best.
    Boleh tak tawarkan kami harga yg berpatutan.
    Terima kasih.

  4. admin

    LINDA,

    tolong cek email ok πŸ˜€

  5. Asriah

    Sy Asriah dr pahang. Arrived Jakarta 23 nov. Bermalam di Jakarta 1 hr, 24 bertolak ke Bandung. Dlm perjalanan singgah ke safari Dan beberapa tempt pelancungan. 25 pergi tengkuban, strawberry Dan other place untuk dilawati. 26 ptg bertolak ke Jakarta. Please quote a quotation for me. Tq

  6. yanti

    salam…saya nak ke bandung pd 20 – 23 nov 2011, nak supir utk 1 hr je..nak ke tangkuban perahu, safari, ladang strawberry, kawah putih, mkn yg best2…nak cari hotel yg dekat dgn FO utk 7org… budget hotel bawah rm100…please quote quotation for me…tq

  7. ira

    salam hazmin…

    boleh send quotation hrga sewa kereta untuk 2 orang
    pada 18 oktober dan 19 Oktober 2011

  8. ira

    lupa ni my add email eirah_22@yahoo.com

  9. ira

    salam hazmin

    kat mana nk cari tmpt jual kain langsir selain dari pasar baru

  10. admin

    ira,

    saya akan siapkan quotation segera. apa2 pon , nanti saya email ira ok πŸ˜€

    kain langsir tu, mmg kat pasar baru je yg murah. tapi boleh tanya supir nanti kalau dia ada tempat2 alternatif utk langsir

  11. admin

    yanti,
    utk satu hari, tak boleh ke semua tempat tu sekali gus. saya ada terangkan kenapa dalam email. cek email ok πŸ˜€

  12. Noor Leha Mohd Nor

    Salam,
    Hazmin tlg, jawab email akk.

  13. eina

    salam..sy 1st time ke bandung..bleh bgtau sy info tentang hotel yg b’dekatan FO(bwah rm100),supir..(kemungkinan untuk 3 hari)..quotation sekali..tq

  14. admin

    eina,

    hotel yg dekat ngan FO, setahu saya byk yg harga lebih dr RM140 mcm utari dan karmila.
    tapi ada jugak yang murah mcm dago 2. tapi kene walk-in sahaja. saya boleh cuba cari kalau-kalau ada yg murah tapi berada dekat FO.
    supir pulak, harga sehari termasuk minyak,parking dan supir ialah Rp400k utk suzuki APV. ni utk sekitar bandung sahaja.
    kalau nak quotation, email pada saya maklumat berapa hari nak kesana, berapa bilik, supir tu nak 3 hari utk tour bandung saja atau nak ke tempat2 lain mcm tangkuban atau kawah putih.

  15. fathy

    salam, saya plan nak gi bandung pada 18-22 disember ni. saya nak quotation pak supir & transport. 4 dewasa + 3 kanak2. Plan nak pergi tangkuban perahu, strawberry park,hot spring, safari, trans theme park, jakarta (tidak bermalam), tempat makan2 yg best2, bandung city & tempat2 shopping yg murah2. tolong bagi quotation, t.kasih…..

  16. admin

    wsalam fathy

    ok saya dah dpt email fathy. nanti saya suruh bos saya lily handlekan trip ke bandung fathy. πŸ˜€

  17. Nurhaniza

    salam… saya ada emailkan keperluan di email hazmin..

  18. admin

    nurhaniza
    ok saya dh dpt email tu. saya akan reply nanti ok πŸ˜€

  19. siti

    Salam,kmi 1st time nak ke bandung..arrived at jakarta on 22 nov,nak berjalan2 tapi xtau tempat.boleh ke saya minta quotation untuk keta dan drivernya skali,23hb dr jakarta ke tangkuban perahu dan area2 sekitarnya?bermalam di bandung,esoknya sambung lg,ke mana2 saja..nak tengok price dulu sehari kena brapa,baru boleh decide nak guna khidmat pak supirnya brapa hari.untuk 2org sahaja.terima ksih jika dpt membantu.

  20. fyra

    salam.. mggu lepas sy ade anta quotation tp u xreply smpai skang..nnti check u email k..tq..

  21. admin

    fyra,

    ok dah antar dah quotation πŸ˜€ sorry yek hehe

  22. admin

    siti,

    ok nanti saya emailkan quotation ok πŸ˜€

  23. Darina

    Saya nk g bandung 21/12/2011 till 25/12/2011..saya nk minta khidmat supir ke tangkuban perahu,ldg strawberi pada
    23/12/2011 sramai 3org.bole bg sbut harga dlm quatation x?

  24. admin

    darina,
    boleh. nanti saya sediakan .

  25. salmiza

    salam. saya bercadang nak ke bandung pada 5 hingga 9 jun 2012. kalau boleh sy nak menginap di hotel cihampelas 2. dianggar dalam 8 orang. 1 bilik untuk 2 org. pastu saya nak minta khidmat supir utk ke tangkuban perahu, strawberry park, dan tempat2 menarik di bandung. boleh bg harga dlm quatation x?

  26. keef

    bleh tlg emailkan quotation khidmat kenderaan dan supir untuk 2 org.saya tiba di jakarta pukul 8pm 14/11/2011.tq

  27. admin

    keef,

    boleh saya tahu, trip dr 14hb sampai bila yek?
    nak supir saja ke atau nak hotel sekali?
    turun jakarta terus ke bandung kan?

  28. hafiz

    Salam .. saya ada email en hazmin tuk tau quote bg supir n hotel pegi 12 – 15 dec 2011 ni .. boleh ke kiranya quote tuk saya ye? thanks

  29. Nazeha

    Salam,

    Saya nak pergi ke bandung pada 1-4 May 2012.. Saya nak tahu pakej yang ditawarkan untuk 2-4 orang.

  30. admin

    sila cek email anda ok πŸ˜€

  31. Milee

    Salam,

    Saya dan keluarga akan ke bandung pada 10-13/12/11. Kami akan menginap di Hotel Golden Flower. Saya nak sebutharga untuk pengangkutan.

    Milee

  32. admin

    Milee,

    boleh email kepada saya di hazmin@hazmin.net maklumat lanjut utk perjalanan di bandung. berapa org,kereta apa, sewa kereta utk berapa hari, nak shopping saja atau nak ke tempat lain sekali? nak airport transfer saja ke?

    saya tak boleh buat quotation tanpa maklumat2 ini.

  33. linda

    Assalammualaikum… admin,

    saya nak tanya sebut harga bagi kemudahan tersebut : transportation Jakarta-Bandung, touring, shopping, hotel, makan. jgn lupe info ttg tips dan airport tax sekali.

    saya merancang utk turun flight di Jakarta, ini adalah kerana ketiadaan flight terus dari sabah. dan hanya ingin berjalan di bandung sahaja. utk pengetahuan admin, rombongan berkemungkinan dlm 10-15org.

  34. NORLIZA HAYATI

    Salam..saya sampai Jakarta pada 3hb Feb 2012. Kami bermalam di airport hotel ( FM7 Resort Hotel ) 1 malam krn menunggu adik saya sekeluarga yg akan sampai 4hb jam 6.55 pm. Kami perlukan transport terus ke hotel di Bandung sebaik adik saya sampai. Dan perlukan Transport untuk berjalan ke Tangkuban Perahu, Rumah Daun dan Pasar Baru. Tolong berikan quotation. Kami seramai 11 org. termasuk 4 kanak2.

  35. admin

    Linda, cek email ok terima kasih

  36. azlin

    salam Hazmin, saya dah book tiket ke bandung dari 13-16 Mac 2012, boleh tak nak quotation hotel cihampelas @ dago 2 untuk tarikh tu, masih available lagi ke sebab time tu cuti sekolah takut fully book

  37. admin

    Kepada semua pengunjung blog saya yang beri komen atau bertanya berkenaan quotation dan sebagainya, sila cek email anda ok. Terima Kasih πŸ˜€

  38. sarah

    boleh tahu harga pengangkutan utk 15org .sewa dalam 2hari aja .
    boleh ke supir ambik di hotel yg ktrg menginap dibandung….

  39. azmir

    Hi..

    Saya akan ke Bandung pada 31/03/12 – 2/4/2012. Nak minta quotation untuk kenderaan untuk 8 dewasa + 1 budak untuk 3 hari. Tentatif lawatan nak ke Tangkuban, Kg Daun, Jlan Dago, Cihempelas & kalau sempat ke Garut n pusing2 town.termasuk pick up n hantar semula ke airport.

    TQ

  40. zaza irdawaty

    askm,
    saya akan ke bandung pada 30 mei- 2 june 2012. seramai 6 dewasa dan 3 kanak 2.
    tapi flight kami 2 trip..satu pagi dan 1 family malam
    blh dptkan quotationuntuk hotel 3 malam dan pak supir 2 hari untuk melawat tempat2 menarik di bandung dan shopping2

  41. azlin

    salam Hazmin,

    Takde reply pun? Kalau boleh saya nak quotation untuk 3 malam di either cihampelas @ dago 2 pada 13-16 (check out) March 2012

  42. ira

    salam hazmin,

    saya,husband and baby 10mths, akn ke bandung 2-5 feb ni(first timer).mcm mana nk book hotel utari tu boleh bg link tak..lg satu boleh bgtau tempat menarik utk sighseeing coz plan nk spend 1 day kt situ br start shopping next day nye.ada cdgn utk aktvt awal mlm?..boleh ke saya book supir sesampainye disana saja..byk tak kedai convenience store yg jual baby stuff mcm diapers,nestum etc..rasenye hazmin kena buat satu blog yg info psl visitor with baby or warga emas or OKU plak lps ni hehe..anyway blog u so informative..thanks sgt2..

  43. ANUAR

    salam… kami ber-3 akan ke bandung pd 22-24 feb 2012…blh dptkn quotation utk ke tangkuban perahu, kawah putih.., trans-studio bandung, pasar baru.. & tempat2 menarik kt bandung…. kitaorg mungkin akan stay kat hotel mutiara,… plss email me…. tq

  44. Siti

    salam..saya dh tmph tiket ke bandung untuk 4org n 1 baby pd 31hb3 2012-4hb4 2012 ni..flight jam 10.30 mlm..boleh tak emel quotation utk ke tangkuban perahu,kg daun n sekitar bandung untuk 4 hari berkenaan n qoutation hotel sekali yg rasa bersesuaian yg harga bawah rm100..please emel k..tq

  45. elli

    salam..

    bleh tak saye nak tau quotation ke Bandung on 17hb apr – 20hb apr 2012..budget hotel rm100..utk 4 org..nak tau harge transport + supir tuk ke tempat2 menarik & makan..

    tq.. =P

  46. azwa

    assalamualaikum saya n family nak pergi bandung 28/5 hingga 31/5 ni sampai bandung dalam kul 9.00 pm boleh bagi quotation hotel area fo kalau boleh yg berada dekat jln dago . bilik tu muat utk 3 dewasa 3 kanak2 rate ( asal boleh tido sahaja) kalau boleh bawah 150.00 dan supir sekali email saya hazuwa78@yahoo.com.my

  47. azwa

    sorry kalau boleh hotel dekat jln riau atau cihampelas..

  48. sara

    Salam, en admin.

    mohon sebut harga ke bandung,sy dan rakan akan pergi 23/5/2012-26/5/2012.boleh cadangkan hotel penginapan dan transport+supir.4 dewasa 1 infant.

    terima kasih.

  49. Hafiz

    Assa’kum.
    Sya akn g bandung 25/03/12 (flight kl-6.45am) – 26/03/12(flight bandg – 7pm).
    Mohon sebut harga hotel (2 bilik) dan kenderaan+supir ( 20rag)

    terima kasih.

  50. aeisya

    salam Hazmin,
    saya nak ke bandung 4/3 – 7/3, igt nk stay kt Utari Hotel, bape bajet erk.. n ari ke 2 nk jln2 ke pasar baru, tangkuban perahu n kg daun.. nk tau bape bajet plak klu ambik supir.. agak2 dlm rm bape erk.. oh p ke sana 2 org jer.. TQ

  51. Ayu

    Assalamualaikum En Hazmin/Pn Lily,

    Saya ada email utk sebut harga – sewa kereta.
    Harap dpt harga ekonomi yg baik ya.

    Terima kasih

  52. nurul

    hye, bole bg quotation untuk hotel bajet bwh rm100.. area tmpat shoping kalo bole.. skali ngn supir utk 3h2mlm.
    Thanks admin.

  53. Haida

    Salam,en admin..
    saya g bandung pd 9/10/12(flight kul 6.10p.mn)-13/10/12(5hari 4mlm)..boleh bg sebut harga untuk hotel penginapan untk 2 org je(sy &hsbd)+supir..kalo boleh hotel yg bwh Rm100..coz untk tdo je..ingt nk g Jakarta sekali..supir pakai supir sama or kena cari yg lain?

    Terima Kasih..

  54. admin

    kepada semua yang telah email kepada saya, semua email dah di balas πŸ˜€

  55. azlea

    bole bagi package utk 5 org keatas 4hr 3mlm ke bandung.

  56. ailin

    harga supir untuk 3 hari
    bertolak 23/9 malam sampai 26/9 petang, 4 orang….bley bg pakej yg murah skali..

    kalau ada hotel yg bajet rm 100 kebawah untuk 3 mlm, dan 2 bilik…ok jugak

  57. Norbeha Mohd Sah

    sya akn pertama kali ke bandung pada 13/3/2013 (flight 6.05pm) – 16/3/2013 (8.30am) seramai 5 org. So klu bole nk cri hotel budget bwh RM100, al-maklum la hnya utk tido.. klu + supir bpa ye?? kalau bole hotel tu brdekatan dgn pasar baru…

  58. fifi

    salam, bleh sy dptkan harga wak supir n kereta sewa . di bndung dr 23jun hngga 27jun 2012 . kalo bleh pakej yg murah πŸ™‚

  59. jiha

    Salam,

    saya akan ke bandung pada 3-6 julai 2012.
    boleh saya dapatkan harga untuk supir dan kereta sewa?

  60. wani

    salam.
    saya n suami maybe ke bandung 19-22nov2012.boleh saya tau hotel budget belo rm100 area tempat shoping n harga utk supir n kete sewa..juga nk tau tket d trans studio..

  61. admin

    wani,
    harga kereta sewa ada di dalam blog ini.
    hotel pula kalau bawah RM100 , cihampelas 2 pon boleh untuk wani beristirehat. hotel ini dekat dengan FO macam FO Rumah Mode. tapi FO ni saya tak rekemen sangat la sebab mahal sikit. πŸ˜€
    kalau nak maklumat lanjut berkenaan dengan kereta, email pada saya. nyatakan sekali tarikh,berapa org nak pergi dan nak pergi mana. kalau ada jadual sendiri, lebih mudah saya sediakan quotation nanti πŸ˜€

  62. Awz

    Salam admin..sy akan ke bandung pada 11-14/11/2012 ni. Pegi 6 dewasa + 1 baby. Ada x hotel yg bole muatkn 1 bilik dlm 3@4 org sebilik? Lg 1, sy nk dptkn khidmat keta sewa pada 12 & 13hb tu. Tlg email quotation k. Skali ngan hotel klo ada. Trm ksh krn mbantu.. πŸ™‚

  63. admin

    Saya dah reply semua pertanyaan melalui email. sila semak ok πŸ˜€

  64. fadilah

    Salam,
    Saya minta pandangan anda sbb 1st time nak ke Jakarta.
    a) Flight saya akan sampai ke JKT jam 9.30 mlm pd 12-11-2012 . Wajar ke nak teruskan ke Bandung mlm tu juga @ atau lebih baik bermlm saja di Jkt.
    b) Kalau teruskan berapa caj untuk sewa kereta – 1 family (4 dewasa + 1 kanak2)
    c) saya cdg nak duduk hotel progo @ de tropis.

    Minta jasabaik anda agar dpt reply segera. Terima kasih.

  65. admin

    Semua email sudah di balas. tq

  66. Mie

    Salam, Insya Allah saya Akan ke Bandung pada 22/3/2013 – 25/3/2013 seramai 3 org (dewasa). Kami bercadang untuk duduk di hotel yang berdekatan dengan Pasar Baru bagi memudahkan kami utk berjalan kaki sahaja ke sana Dari hotel.. Ada tak hotel yang Salam budget (dlm Rm150)?

  67. Wanie

    Ok saya dh beli tiket utk ke bandung pd 31 mac till 4 apr so cdg nk booked hotel cihempelas tlg bg quotation

  68. adi

    salam admin.. flight saya 9 DEc ke bandung.. (6:40 am – 8:05 am). 5 hari

    1)klau amik supir dari airpot ke hotel orange, home syariah, brpa rm?

    2) package traveller?

    tQ… asap

  69. ain

    salam….
    boleh email saya quotation utk 4 org ( 2bilik ) yang dekat dgn tpt shopping.. penerbangan saya 8.12.12 – sampai 12.35 mlm – terus ke hotel
    hari ke 2 – tangkuban perahu – petang shopping
    hari ke 3 – just shopping…
    hari ke 4 ( 11/12/12) – penerbangan balik jam 8.00 am

    so minta quotation untuk harga kereta n hotel… untuk 4 orang ..tq … ASAP

  70. nisa

    salam saya akan ke bandung 14 -17 mac 2013. bertolak dari sini pkl 4.45pm dan tiba di sana pkll 5.45pm.6org dewasa 1baby.

    Boleh beri quotation ttg hotel (3bilik)rate rm120-rm150 yg dekat dgn FO serta quotation utk pak supir&kereta.

    Hari terakhir flight pukul 8malam.

    *kalau duduk hotel area toll gate pasteur jauh ke nak g shopping.berbaloi tak duduk area tu?just minta pendapat.

    Thanks in advanced.

  71. linda

    Salam,

    nak minta quotation utk supir n hotel rate around RM100 per night utk 6 orang. travel 29-4-13 to 2-5-13?

    TQ

  72. Rozita

    As-salam.

    Saya akan sampai ke Bandung pada 25.12.12, 12.30 mlm waktu tempatan di Bandung. Saya akan balik KL naik flight pada 27.12.12, 11.30 pagi.

    Saya nak minta sebut harga utuk bilik (3 orang plus 1 budak 2 1/2 tahun) yang dekat dengan Pasar Baru, kenderaan dan supir sekali. TQ.

  73. Umie

    Salam,

    salam….
    boleh email saya quotation utk Apartment 3 bilik untuk 2 no. yang dekat dgn Pasar Baru.. saya ada 13 dewasa 8 budak …. saya ada 2 penerbangan pada 8/06/2013 iaitu 1st – 7.30pm ( 4 dewasa 1 budak) sampai bandung 2nd flight – 12.20am (9 Dewasa 7 Budak) semua terus ke hotel
    hari ke 2 – Pasar Pagi Minggu, Pasar Baru, Paris Van Java
    hari ke 3 – Tangkuban Perahu, Hot Spring
    hari ke 4 ( 11/06/2013) – penerbangan balik jam 7.45pm

    so minta quotation untuk harga Van or Bas n Apartment untuk 13 Dewasa dan 8 budak orang ..tq … ASAP

  74. Nasiha

    Salam,

    Boleh email saya quotation details2 di bawah;

    1 – Apartment 3bilik – 9Dewasa, 1Kanak2 – berserta tilam extra.
    2 – Van sewa berserta supir – airport transfer dan tour around Bandung selama
    3hari.

    Travel on 01May13-03May13.

    Thanks.

  75. Mohd Asraf

    Salam saya akan ke bandung pada 21 Februari 2013. bertolak dari sini pkl 4.45 pm dan tiba di sana pkl 5.45pm. 6org dewasa 1baby.

    Hari terakhir flight pukul pada 26 Februari 2013 pukul 8.30 pg.

    Tolong bagi quatation untuk transport +supir pada tarikh dan masa berkenaan.

    Lagi satu saya nak tanya, saya dh book Unique Guesthouse di Bandung, Ok tak area sana?

    Thanks in advanced.

  76. iffa suri

    Salam,

    Mohon email saya quotation utk Apartment 3 bilik yang berhampiran dgn Pasar Baru dan Sewa Transport berserta Pak Supir

    Maklumat saya seperti berikut :-

    6 orang dewasa

    Penerbangan pada 22 Feb 2013 (Jumaat) – 25 Feb 2013 (Isnin) (4H3M)
    Waktu sampai ( 1745 (5:45 PM)
    Waktu Pulang ( 0940 (9:40 AM)

    Mohon email segera. Terima kasih.

  77. admin

    Salam & Selamat Sejahtera semua,
    semua pertanyaan dah dijawab melalui email. sila semak email anda.
    Terima kasih

  78. Adha muhd

    salam….
    boleh email saya quotation utk Apartment 3 bilik yang berhampiran dgn Pasar Baru dan Sewa Transport berserta Pak Supir utk 4 dewasa, 2 kanak2.. Flight saya 27 May – sampai 12.20 mlm – terus ke hotel
    hari ke 2 – tangkuban perahu – petang shopping jln chihempelas, dago, riau
    hari ke 3 – Pasar Baru, FO
    hari ke 4 ( 30/05/12) – penerbangan balik jam 12:15 PM

  79. zam

    hii.. saya dari bandung akan ke tangkuban perahu, ladang strawberry, ladang teh, kampung daun (lunch) dan pulang semula ke bandung. Hanya 2 orang. Ingin menyewa kenderaan yang sesuai untuk 2 orang bersama supir.. Berapa kosnya? pada 18 Feb 2012..
    please email me..

    mat_armx@yahoo.com

  80. shaiful

    Salam En Hazmin

    Mohon jasa baik en untuk dapatkan sebutharga hotel kedaton. cek in pada 31/5/2013 dan cek out pada 3/6/2013 untuk 3 bilik. kalo boleh nk yg conection room. tolong emial.

    terima kasih

  81. azrina

    salam en. hazmin,

    saya ada menghantar pertanyaan mengenai cuti ke bandung di email…tq

  82. Mohsen

    Salam,

    Mohon email saya quotation utk Apartment 2 bilik yang berhampiran dgn Pasar Baru dan Sewa Transport berserta Pak Supir

    Maklumat saya seperti berikut :-

    2 orang dewasa + 4 kanak2

    Penerbangan ETA Jakarta pada 15 Jun 2013

    Saya memerlukan kenderaan

    1- dari Jakarta airport ke Bandung pada 15 Jun 2013
    2- Pusing2 pada 17 dan 18 JUn 2013

    Mohon email segera. Terima kasih.

  83. yana

    Salam
    Boleh qoutekan supirn transport utk 4hari.
    Dan hotel area fo jl dago.
    Nk yg walking distance ke fo.

    Thanks

  84. Sarmila

    Salam encik hazmin,
    insyaAllah saya akan ke bandung pada 14 hingga 17 november. Suami isteri serta dua anak 11 dan 8 tahun. Boleh mohon bantuan untuk hotel dan kenderaan bagi penginapan dan perjalanan kami?

    Terima kasih

Leave a Reply