Khidmat Sewa Kereta di Bandung

By

July 9, 2012My Blog258 Comments

Salam semua,

Hari ini saya ada satu berita baik untuk pengunjung blog saya. Blog saya sekarang telah menjalankan satu kerjasama dengan pemandu atau supir di Bandung dimana saya menjadi wakil di Malaysia untuk anda semua yang ingin mencari kereta sewa atau supir di Bandung. Lebih mudah untuk anda semua kerana semua urusan sewa kenderaan akan diuruskan oleh saya dan blog saya ini. Maknanya, kalau anda berminat nak mencari supir atau kereta sewa di Bandung, anda semua boleh terus menghubungi saya dan wakil saya dan boleh membuat pembayaran terus kepada kami. Kami akan uruskan semuanya. Anda semua hanya perlu ke Bandung dan pemandu kami akan menunggu anda di sana.

Harga yang ditawarkan kira murah lah. Yang bagusnya, anda semua boleh bayar kat saya jek tak payah bayar di bandung. Saya ada menyediakan dua bank iaitu CIMB dan M2U untuk kemudahan anda semua. kalau nak bayar melalui akaun syarikat pon boleh. kot2 nak kene baya pakai cek ke kan.

Ok senarai harga adalah seperti berikut:

Suzuki APV (8 seater) = IDR 450,000
Toyota Avanza = IDR 450,000
Isuzu ELF (14 seater) = IDR 750000
Isuzu ELF (20 seater) = IDR 1,300,000

HARGA SEMUA KENDERAAN TERMASUK PEMANDU DAN MINYAK untuk SEHARI

Harga tambahan kalau nak ke tempat2 berikut :-

Tangkuban Perahu – IDR50,000.00 (RM12.00)
Cibaduyut (leather shoes) – IDR50,000.00 (RM18.00)
Garut (Leather goods) – 3-4 hours from Bandung – IDR350,000.00 (RM115.00)
Kawah Putih – 2 Hours from Bandung – IDR150,000.00 (RM50.00)

Harga di atas adalah termasuk minyak, driver dan parking kecuali tiket masuk ke Tangkuban dan Kawah Putih. Tips untuk Pemandu juga adalah di atas budibicara dan seikhlas hati nak bagi berapa pun takpe. Tapi diingatkan Indonesia memang mengamalkan budaya bagi tips. Jadi seikhlas dan yang difikirkan wajar lah tips untuk pemandu.

Sekian, terima kasih.

Harga dalam RM mengikut kadar tukaran matawang asing semasa.
Jadi semua pembayaran boleh dibuat dalam bentuk Ringgit Malaysia (RM)

Macam saya pernah bagitahu dulu, pemandu-pemandu ini bukan sekadar pemandu saja, kalau ada barang-barang yang nak dicari, boleh bagitau mereka dan mereka akan bantu mencari barang-barang seperti langsir,baju, kad kahwin dan sebagainya.

Sebarang Pertanyaan dan Tempahan, sila Hubungi :

258 Responses to “Khidmat Sewa Kereta di Bandung”
  1. hizan

    salam..

    nak tanya supir rm100 ke bawah takde ke..

  2. admin

    HIZAN,

    takde la. tapi kalau ikutkan, kat langkawi, sewa kete dalam RM100 pon, kete saje tak termasuk minyak dan driver. harga yg saya bagi ni termasuk minyak dan driver lebih kurang RM130 jek. hehe. boleh nampak beza dia kan huhu.

  3. ika sabri

    nk tnya,ni sewa utk sehari brape jam service?

  4. admin

    ika,

    sewa ni utk satu hari.
    kebanyakkan org buat satu hari = 8 jam sahaja tapi kami cover pagi sampai malam.

  5. lina

    Salam,
    nak tanye, sy g bandung next week.
    kalo pegi 3 org je, sesuai pilih suzuki apv ke, avanza or innova?.
    tq

  6. admin

    lina,

    harga utk APV dan avanza same jek. kalau nak selesa naik APV pon ok jugak kan hehe. kalau nak tempah, just call je nombor yg saya bagi tu. pembayaran boleh dibuat sama ada melalui CIMB atau M2U.

  7. admin

    Terima kasih kepada Puan Faezah kerana menggunakan khidmat kami. saya harap puan berpuas hati dgn perkhidmatan kami :D

  8. admin

    Puan NOORHASNIZAH,

    bayaran telah diterima. terima kasih kerana memilih perkhidmatan kami :D harap2 boleh bg feedback lepas balik mesia nanti :D

  9. faizah

    salam,
    kalau 5 org kan mana yg selesa..suzuki apv ke avanza?
    igt nk sewa kereta la kt bandung nti

  10. admin

    faizah,

    APV pon ok. harga sama jek. APV besar skit :D
    kalau nak sewa, telefon saja no yg saya bagi tu. agak2 bila nak gi bandung tu?

  11. faizah

    ok…saya nak pergi akhir bulan oct nti…tu yg tgh cari2 kereta sewa complete skali ngan pak supir :)…

  12. admin

    ok mcm tu. kalau mcm tu amik dgn saya jela hehe. leh baya kat mesia je. sampai sana driver dh tunggu. keta kami bg sewa sehari. kebanyakkannya hanya bg 8 jam sahaja. kalau berminat, just call jela yek . thanx :D

  13. wawa

    salam,
    saya nak tanya kete untuk 2 org jer tak de ke?sebab saya pergi berdua jer

  14. ebikko

    salam, kalau untuk 4 orang punye takde keta kecik sket ke? kalo ade berape RM?

  15. admin

    wawa, utk 2 org takde la. tapi ada jugak customer kami yg guna suzuki APV walaupun diorg 2 org jek. harga kira murah dah ni :D

    ebikko

    4 org atau 6 org lebih kurang jek. APV lebih selesa kalau 4 org kan. better amik APV jek hehe. bila agak2 nak ke bandung tu?

  16. cindy

    waaa,,urang sadayana mau teh ka bandungg?…mangga atuhh, akang – akang, teteh- teteh….. :)

    happy shopping… :),, jangan lupa ka trans studio bandung yak di Bandung super mall… seruuuuuu pisan euyy…. hehhe…

    hantur nuhunn…

  17. dj

    salam hazmin,

    tertarik ngn blog hazmin tuk arrangment sewa keta+supir sehari…insyaallah sya akan pegi ngn family ( 4 dewasa) tahun dpan..5h4m (3n bandung+ 1n jakarta)

    sewaan keta tu bleh arrang g tangkuban perahu skli x?n harga brp kalu transfer bandung-jakarta+ (jkt city tour). mayb nk amik suzuki APV coz more comfortable ..

    thanks

  18. admin

    wsalam DJ,

    so nak supir sepanjang berada di bandung & Jakarta ke?
    kalau ke tangkuban, harga yg saya bagi tu dah masuk skali dah. cuma tiket masuk ke tangkuban jek dibayar oleh DJ.

    kalau nak transfer BDG-Jakarta pon boleh. kami boleh sediakan.
    kalau nak lebih detail, apa kata DJ bg saya nombor telefon so saya boleh explain. kalau nak call saya pon boleh :D

  19. admin

    cindy,

    maaf ya, saya betul2 tidak paham :D tapi trans studio tu memang bagus :D

  20. FAIZA & AMIR

    salamss mr. hazimin+lily,

    baru sempat menjenguk ke sini :)
    sangat puashati dengan khidmat transport yg hazimin berikan.
    Supirnya – Ocen sangat bagus.

    Semoga Mr. Hazimin akan kekalkan harga yg sangat berpatutan dan berbaloi ini :)

    Kepada yang sedang mencari kenderaan+supir untuk ke Bandung, saya sangat rekomen perkhidmatan kenderaan mr. hazimin+lily ini.

  21. dj

    Salam Hazmin,

    thanks, acutally dah penah g bandung/jakarta for business trip tp xdpt enjoy as tourist. so kali g ngn family nk jd tourist lak..

    oh ya any suggestion x budget hotel kat Jkt…tgh survey2 tuk hotel ibis mangga2 or smart hotel..

    nk sewa keta tuk day2 & day4 je..yg ari lain naik taksi aja..hehe

    Day 2 Bandung (04/04/2012)
    Visit Tangkuban Perahu & Kawah Putih. Transfer lunch at Kampung Daun (address: Jl. Sersan Bajuri Km. 4,7 No. 88 RR1 – Bandung Phone: 022-2787915). Shopping tour at Cibaduyut, Cihampelas Jeans Centre, & Ciwalk. Transfer for Dinner at Dapur Sangkuriang.

    Day4 Bandung – Jakarta 06/04/2012
    Pagi depart to Jakarta . Visit Monas, Taman Mini Indonesia.Visit to XS Project (address: Jl. Kaimun Jaya No 28 Cilandak Barat – Jakarta 12430, tel +62-812-105-3614(Weekdays 9 am – 5 pm)). Lunch own. Shopping @ Tanah Abang. Dinner at local restaurant. Visit to Hard Rock Cafe. n return to hotel

  22. Suriani

    Wah…mcm menarik nih..saya akan ke sana 11 jan 2012 – 14 jan 2012.. 3 org..rasa mcm berminat dgn APV tuh… =)

  23. admin

    DJ,

    saya akn bg quotation sehari dua lagi. sebab my sis skang berada di bandung. :D dia akan bg harga kemudian bila dia balik mesia nanti :D

  24. admin

    Suriani,

    kalau berminat, saya harap boleh tempah cepat2. takut full pulak nanti. kalau ada apa2 pertanyaan berkenaan dgn harga, boleh call saya atau my sis (bos hehe) .

    harga kami ni mmg boleh dikata berpatutan sebab kami sewa kereta untuk satu hari. tempat2 lain ada yg bg 8 jam sahaja. :D

  25. haizum

    Salam en.hazmin,

    actually tahun depan bulan 2 saya akan ke Bandung untuk kali kedua. Sebelum ni ada menggunakan khidmat supir dan hotel dari dari orang lain. Jadi nak tanya en.hazmin, kalau hotel u boleh arrangekan sekali ke mcm mana? ataupun u boleh arrangekan supir je?

    berminat nak guna khidmat supir u sbb harga jauh lebih murah dari yg saya guna dulu.

    thanks.

  26. admin

    haizun,

    kalau nak kitaorg arrangekan pon boleh takde masalah. nak supir saja pon boleh. kalau dah bersedia nak pilih kami, boleh call kami untuk buat tempahan. bayaran buat kat sini jek. nanti bila sampai sana, supir akan tunggu di Airport :D

  27. dj

    salam hazmin,
    thanks…update me with new story from your big sis ya..

  28. taufiq

    salam, sy nk tanya, sy akn ke bndg 28hb sept 2011..sy x de booking hotel n supir lg, cm ner kalo sy booking pd u all.. lg 1 sy hanya 2 org jer.. sy nak hotel yg agak selesa la.. please give me feedback..

  29. adila

    assalammualaikum HAZMIN,

    saya akan ke bandung 18sep (sunday) – 20sep (tuesday).
    4adult 2infant.berapa total charge utk sewa kereta + supir + petrol + etc sume tu dlm RM?

  30. admin

    taufiq ,

    kalau nak selesa, utari ok. tapi kalau cihampelas pon ok jugak sebab harganya murah lagi dr utari. boleh tgk kat http://www.cihampelashotel.com . rasanya ok la dgn harga yg murah. kalau book melalui kami, taufik boleh dapat diskaun 10% hehe
    saya boleh bg quotation tapi taufik kene bgtau saya berapa hari nak sewa kete dan berapa malam nak sewa bilik :D email kat saya di hazmin@hazmin.net

  31. admin

    adila,

    saya perlukan maklumat tambahan utk saya bg harga. nak sewa berapa hari? 3 hari penuh bermula dari 18-20hb ke?
    hotel nak kami carikan sekali ke atau tidak?

  32. irma

    blh bg quotation tak utk supir sewa utk 3 hari dan khidmat pnghantarn pergi balik airport bandung..

  33. adila

    Hazmin,

    Kami nak sewa dari 18sep2011 9am – 20sep2011 3pm.
    Hotel xpayah coz kami dah booked kat cihampelas.

  34. admin

    adilla,

    maknanya 3 hari penuh la yek. kalau 3 hari harganya Rp 1125000.

  35. Aishah

    Hazmin,
    saya nk ke Bandung on Feb 2012 ber3. Flight ptg dan akan sampai ke sana dlm kul6. Patut ke saya sewa keta pd ari tu or just amek teksi utk bawa kami g dinner and jalan2 mlm tu?

    Pasal hotel, elok tinggal d kwasan shooping area or jauh kalo kita amek supir skali? sy cdg kalo nk tinggal, tinggal di grand serela hotel tp mhal la but dekat dgn tmpat shoppoing. Bila dh dekat ni, maybe boleh jimatkan kos untuk kereta sewa, kan?
    Tp, bila tgk Hazmin ada promotion hotel 10% diskaun lg, mcm best..tp jauh la plak nk jalan2 kan?

    Selain shopping, ktorg nk jaln2 cuci mata jgk d sana, time ni off coz kne ada keta sewa. Perjalanan dr Bandung nk ke Gunung Tangkuban Perahu, Ciwidey, Hotspring tu, amek mase stgh ari ke lebih?

    Harap Hazmin dpt beri cdangan.

  36. admin

    Aishah,

    hari pertama tu rasanya sampai bandung pon dh lewat. better naik teksi untuk gi makan dekat2 hotel. nak selesai urusan checkin pon mungkin sampai 7.30 baru selesai kot. time tu FO byk yg berkemas nk tutup. tapi ada lagi yg bukak . kalau nak shopping jugak boleh gi yg dekat2 hotel dulu la kan.

    kalau ada supir, jauh ke dekat ke takde masalah sebab supir dan kereta dah termasuk minyak dan parking. supir pulak , kami tawarkan untuk sehari sewa atau sewa mengikut jam.

    kalau nak jimat kos supir, boleh booking di Utari. mahal skit lah dalam Rp400,000 tapi kedudukannya mmg strategik. kami boleh tolong book kan utk Aishah kalau mahu dgn sedikit upahnya. boleh hubungi saya untuk keterangan lanjut.

    kalau ada supir, menginap di cihampelas pon takde masalah sebab supir akan bawak kemana-mana saja.

    Kalau ke tangkuban dan lain2, harganya dalam RP400,000. cuma lebih 25 ribu sahaja. termasuk minyak dan parking. tapi tak termasuk tiket masuk ke tangkuban dan lain-lain

    jika ada sebarang pertanyaan, boleh hubungi saya.

  37. Aishah

    Hazmin,
    Tima kasih atas penjelasan tu…
    Sgt jelas. Nt pape hal sy akan contact u.

  38. ojolaly

    salam hazmin..saya akan ke bandung pada feb2012..sampai sana kul 1 ptg…..kami ada 7 orang dewasa dan 1 kanak2..ingat nak sewa kenderaan…so leh suggest kenderaan apa tak? kalo saya nak sewa dari 25.2.2011 sampai 28.2.2011 berapa charge? flight balik je JB jam 12 tghari……n kalo boleh suggest tempat tinggal sekali..kalo dapat yg bilik bawah rm100 pun ok jugak..hotel padastria tu ok ker?

  39. julia

    En Hasmin. saya akan be bandung december 14-17.kami ada 15 org dewasa..nak sewa kereta .so en blh x suggest kereta apa nk sewa??

  40. admin

    julia,

    yg sesuai adalah Isuzu ELF (20 seater) = IDR 850000

    ada juga space utk letak barang kan. kalau nak lebih besar, saya akan tanya bos saya kenderaan lain yg sesuai untuk 15 org. maklumla kan ramai org byk la barang nk bawak kan :D

  41. julia

    ok thanks….u tanya dulu la.,kalau xde i ambil saja yg 20 seater saja…

  42. Khirul

    Hazmin…saya akan ke bandung dari 7.11.11 – 11.11.11, saya berminat utk tempahan hotel di chempelas n pemandu sekali sebab chempelas jauh lebih murah, masalahnya saya dah buat tempahan di grand setia budi dan dah bayar rm 50.00. T & C ialah kalau saya tak tinggal saya akan dikenakan caj utk bayaran satu malam, boleh ke pihak hotel kenakan caj sedangkn saya tak tinggal pun di sana( sekadar tanya pendapat)…..boleh bagi quotation pada saya?tq

  43. siti

    salam,i dah book n byr dep rm 50 utk supir n sewa mobil bulan oct ni.call lili x dpt..tlg cnfirmkan book i.dh sms kt lili n email pyment slip to serumpun email.pls chck.TQ

  44. admin

    siti,

    sorry lily skang berada di bandung. takpe. saya akan inform dia pasal bayaran yg dah dibuat ini. TQ

  45. admin

    Khirul,

    adakah anda org yg sama dengan Dr Rohayati? sebab kesnya sama hehe. kalau org yg sama, saya dh hantar quotation kat dr rohayati semalam.

  46. admin

    julia,
    saya ada email julia berkenaan kenderaan. harap boleh reply ke email saya secepat mungkin :D

  47. siti

    tula dh agak lili kt bdung…xde org lain nk reply my emailke?bila lili balik.tq

  48. admin

    siti,

    jgn risau. saya akan update order tu nanti. dia akan balik esok. :D

  49. Aishah

    Hazmin,
    sy ada email pada u..tp u xjawab2 pon….
    sy anta kat hazmin@hazmin.net
    Plz check it out….
    TQ..:)

  50. admin

    Aishah,

    akak, tolong cek email yek. tq :D

  51. Noor Leha Mohd Nor

    Salam Hazmin,
    Saya akan ke Bandung berdua bersama suami saya pd 1/6/2012-5/6/2012. Sy sdg mencari driver utk 2/6/2012-4/6/2012. Bleh x bg quotation pd sy? Sy blum book hotel lg tp cadang nak duduk kat utari aje.

  52. admin

    Noor Leha,

    kak cek email. saya ada email akak berkenaan perkara di atas

  53. Mohd Faizul Basri

    Salam Hazmin,
    Saya akan ke Bandung berlima (2 dewasa 3 kanak2)pd 3/12/2011-7/12/2011. Sy sdg mencari driver utk 4/12/2011. hotel pun blum book lagi. Bleh x bg quotation pd sy?

  54. intan

    assalam, saya akan ke bandung bulan 6 tahun tahun 2012..(17/6/2012-21/6/2012) tapi dah excited browser mengenai bandung.. ade advise utk hotel, tmpt melawat, driver? any quotation?

  55. admin

    intan,
    hotel slalunya kalau nak dkt ngan FO, utari atau kamila la
    kalau nak murah, gi cihampelas.
    tmpt melawat, saya tak penah melawat kat sana. slalu gi sana semata2 shopping jek hehe. tapi ramai org mesia gi sana mesti singgah tangkuban dan kawah putih. mungkin intan leh gi sana jugak :D

    saya ada sediakan supr dan boleh tolong book kan hotel utk intan jika intan mahu tinggal di hotel selain dr cihampelas. email saya detail tentang percutian intan di hazmin@hazmin.net nanti saya reply dgn quotation :D

  56. noor jamiah

    nk tanya klu cihampelas dlm RM sehari berapa, memang blh berjalan kaki ke ke FO dr cihampelas, klu guna super sehari berapa dlm RM, klu hanya utk ke Tangkuban sahaja berapa guna super, saya akan ke bandung pada 22/03/2012 – 24/03/2012 bersama ibu saya, selamat ke klu kami berdua sahaja ke sana. tq

  57. Baharuddin Khalid

    Salam En HazmiN
    Saya akn ke badung 13/11/11-16/11 dan bercadang untuk sewa kereta pada 13/11 (1 hari). Boleh saya tahu cara untuk sewa kereta dari pihak tuan serta kos.

  58. yana

    salam..sis van pregio for 10 seats x der ker

  59. admin

    Jamilah,
    sehari di cihampelas dalam RM80 lebih. jauh dgn FO yg saya rekemen. yg dekat hanya hotel utari dan beberapa lagi hotel di sekitar dago dan djuanda.
    jgn risau, selamat. ramai org malaysia di sana :D

    email saya di hazmin@hazmin.net jika perlukan quotation

  60. Enny

    Salam,
    Saya nak tanya harga untuk supir dari jakarta ke Bandung, pastu ke Tangkuban Perahu dan terus ke hotel…Nak guna avanza kerana kami berlima…guna supir pun dari jam 8pg sampai 5 petang saja kot, berapa yer?

  61. mohd syukri

    salam, saya akan ke bandung 30 oktober hingga 1 november bersama isteri dan 1 bayi,
    sasaran tempat nak pergi adalah pasar baru dan tempat gunung berapi. jika ada hotel yang walk distance ke pasar baru dan kereta sewa ke gunung berapi pada 1 november. tq.

  62. Khairul

    Boleh tak quote utk saya ke Bandung from 16-17 Oct 2011;

    1) Hotel (yg dekat to Pasar Baru & famous FO )
    2) Trasport (5 org – Avanza)- Ke Tangkuban Perahu

  63. admin

    semua komen saya dah email. sila tgk email yer hehe. bg yg belum komen tapi nak tanya sesuatu, boleh komen di sini atau email terus ke hazmin@hazmin.net

  64. faiza

    kalau saya mahu gunakan khidmat kereta sewa+pak supir dari pukul 8 pg hingga pukul 3 pm berapa bayaran nya?

  65. admin

    faiza,

    kalau mcm tu, boleh guna ikut jam. sejam kami charge Rp65000 :D

    apa2 pon kalau berminat nak pakai supir atau cari hotel, email saya di hazmin@hazmin.net

  66. aishah

    saya mahu tny mengenai supir. sy hanya mahu guna untuk 2 hari. 4/11 n 5/11. 4 pax. sy dh book otel cihampelas 1. plan

    4/11- tengkuban perahu
    5/11- kawah putih.

    bp rm tok sehari? n bp jam guna supir

  67. Noor Leha Mohd Nor

    Salam,
    Hazmin tlg check email, akk ade post something. Tq.

  68. ibudalili

    Salam en hazmin …

    Sy dan family (2 dewasa & 1 budak) nak ke Jakarta-Bandung pada 11-15 Nov 2011 … kalau bleh nak booking khidmat pak supir nie … Flight smp & balik kat Jakarta … bleh tolong quote baper charge tuk sehari / full pakej 5 hari … pls advice.
    tq

  69. admin

    saya akan buat quotation segera.

    kak noor leha, saya dah cek email. nanti saya siapkan :D

  70. diana

    salam,boleh tak kasi harga untuk sewa van 3day kat bandung

  71. admin

    diana,

    boleh email kepada saya, berapa org ,kereta pilihan? berapa hari di hazmin@hazmin.net

  72. asliza

    salam, en hazmin
    saya dan family merancang utk ke bandung pada 15/11/2011 -18/11/2011. saya cuma hendak tahu selain hotel utari, hotel apa yang terletak di kawasan rumah makan dan tempat membeli-belah. Pertukaran mata wang senang di buat di malaysia atau di bandung. Bagaimana pengeluaran di atm dibandung adakah caj dikenakan terlalu tinggi

  73. admin

    asliza,

    tak byk. dekat2 utari tu ada hotel karmila dan holiday inn. ada la satu dua hotel lagi dekat dgn dago 2 tapiada yg sampai 1 juta semalam huhu.

    kalau nak tukar duit, tukar kat mesia la. jgn tukar kat sana kecuali terpaksa sebab duit habis hehe.

    kalau nk kuarkan duit, tak tinggi sgt kot. saya guna maybankad meps . tapi kalau nak lebih kepastian, lebih baik tanya customer service bank yg asliza pakai sama ada boleh pakai di sana dan berapa cajnya :D

  74. Atie

    Salam,
    Kalau nak mintak tolong arrange guest house and transport area jakarta on 1st to 4th december ni blh tak? Adik nak kawin kat jakarta. Rombongan 15 dewasa, 4 kanak2. Blh bg quotation kat email : dr_atie78@yahoo.com.my. Tq.

  75. azlin

    salam, en hazmin
    saya dan family (2 dewasa + 1 kanak-kanak) merancang utk ke bandung pada 8/11/2011 – 11/11/2011. Tarikh tu betul-betul lepas raya haji. Soalan saya, adakah semua tempat shopping tu buka atau tidak..Boleh tak dapatkan quotation untuk dapatkan kereta sewa bersama supirnya untuk 2 hari dan pengangkutan dari airport ke hotel..

  76. admin

    shopping mcm FO rasanya kekal macam di KL jugak. cuti umum, kedai tetap bukak. cuma kalau pasar baru saya tak berapa pasti. tapi rasanya mereka bukak kerana musim cuti lagi ramai org pergi shopping :D

    supir tu untuk berapa hb? kereta apa? dah ada hotel ke?

    sila email kepada saya( hazmin@hazmin.net) maklumat2 tadi supaya mudah untuk saya siapkan quotation nanti :D

  77. admin

    atie, lily akan call ASAP. hari ni bz skit kot. malam boleh call tak?

  78. siti

    Hazmin,bleh email resit tak?i dh settle hbis.i nyer trip khamis ni.esok i dh xleh online..dh inform lili tapi dia x emailpun.bz kot…u tlg dia email.tq

  79. dean

    cadang nak ke bandung april 2011…. ada perkhidmatan transport, hotel dll yang boleh syorkan pada saya…. tlg email.

  80. admin

    dean,

    saya dah email. cek tgk ok :D

  81. Amir

    Salam Hazmin,
    Saya akan ke Bandung bersama isteri,3 org anak(3&5thn&bayi 6 bln)saya pd 30/05/2012-02/6/2012. Sy sdg mencari driver/pemandu pelancong,hotel berdekatan utk shopping(FO)etc.,minta emailkan coatation ya.tq.
    Satu lagi pertanyaan,jika saya ingin bershopping serta melawat tempat2 menari di bandung tanpa perkhidmatan supir(hanya sewa kereta shj)adakah disediakan?serta adakah ia memerlukan lesen tertentu jika drive sendiri serta adakah keadaan atau jalan raya disana mudah untuk pergerakkan tanpa supir.Sekian.Salam

  82. admin

    Amir,

    boleh saya akan sediakan quotation nanti. apa2 info yg saya perlukan nanti saya akan tanya kat email.
    berkenaan dgn kereta tanpa supir tu, saya tak berapa rekemen sebab kat sana, cara mereka bawak kete tak mcm kita. terlalu kasar. dan kita tak tahu mcm mana selok belok jalan di sana. setiap simpang pulak takde polis jaga, hanya org persendirian saja yg kita kena bayar tips. hehe.
    lebih baik pakai supir sebab kalau apa2 hal, diorg tahu mcm mana nak handle.

  83. Firdaus Jamali

    Assalam. Rujuk kepada pengesahan booking sebentar tadi. Mohon dapatkan jumlah bayaran dan nombor akaun utk kereta+supir pada 14/11/11 utk ke Pasar Baru dan FO, dan untuk ke Tangkuban Perahu pada 15/11/11.

    Terima kasih.

    Firdaus dan Roziyah

  84. Syukri Kahar

    As’salam, Saya akan ke Bandung pada 29/11-2/12. Boleh sediakan quatation van dan supir utk ke Tangkubah Parahu pada 1/12. Keluarga saya seramai 4 dewasa dan 3 kanak-kanak.Saya nak ke Tangkubah Parahu pada waktu pagi dan di sebelah petangnya nak pergi shopping di FO sekitar Bandung. Saya menginap di Ottenville Boutique Hotel, Jl Dr Otten, Bandung.

    Terima Kasih

  85. kairol nizam

    salam,saya akan menetap di hotel cheamplas 2 pada 21hb sampai 23hb nov.sya nak tahu quotation kereta sedan utk 3 org +supir selama 2 hari sahaja dari pagi sampai malam

  86. intan

    hi admin.. sbenanya sy akan ke bandung 27/11 smpi -1/12 ni. :) tp, blom buat booking apa2 pun. klau stay kat utari: 3 dewasa n 1 kanak2. berapa ongkosnya ye? lepas tu, takde ke kereta shj. sbb avanza agak besar utk kami b’4.

  87. admin

    en syukri, saya dah hantar quotation. kalau ada apa2 pertanyaan boleh hubungi saya atau email saja kepada saya :D

  88. admin

    kairol,

    paling murah kami hanya ada avanza dan APV. kami takde kereta sedan di sana :D

    harga pon murah dah utk APV. murah dan besar :D

  89. guest

    minta quotation untuk ke Bandung pada 22/1/2011 sehingga 25/1/2011. Flight dari Jakarta tetapi balik dari Bandung. sudah hantar email sebelum ini tetapi tak ada jawapan.

  90. admin

    saya dh dpt email tu. cuma masih mencari harga untuk terkini untuk dari jakarta ke bandung. lagipun lambat lagi kan. masih ada masa lagi hehe. saya akan hantar quotation secepat mungkin

  91. firdaus

    Salam.

    Saya dan keluarga cadang untuk ke bandung pada 13 hingga 16 jan 2012. kami seramai 8 orang (6 dewasa & 2 kanak-kanak). so bercadang untuk sewa kereta dan pemandu sepanjang berada di sana. apakah jenis kenderaan yang dicadangkan dan quotation untuk harga ditawarkan.

  92. ibrahim

    akan ke bdg pd 6-9 dis ni.seramai 4 org.tiba jkt pg ke bdg 2 mlm.lawatan sekitar bdg.htl dh book.hr akhir dah book htl di jkt.berapa kos sewa kereta dan pemandu
    utk tour tersebut.
    segera.

  93. Idzam

    Salam.. En Hazmin,saya merancang nak pergi ke Bandung pertengahan tahun depan.,boleh bagi qoutation utk sewa pengangkutan bersama pak supir dari airport Jakarta-bandung dan jalan2+ shopping di Bandung selama 3 hari..

  94. Nadhirah

    Salam, saya akan ke sana 20-24oktober 2011, boleh quote untuk

    a) Hotel berdekatan dengan FO dan Pasar Baru
    b)Transport ke Tangkuban Perahu (10orang)

    Terima kasih

  95. admin

    kepada semua yang komen di sini, bolehlah cek email anda. saya ada email anda semua. jika tak sampai email saya, bolehlah email balik kepada saya di hazmin@hazmin.net. Terima Kasih

  96. Mariam

    Salam,
    Nak tanya, kalau saya nak sewa van (8pax) di bandung, berapa sewanya & destinasi yg akan dibawa? tp kami tgk ada tambahan bayaran utk ke tempat tertentu (e.g rm42 ke kawah putih & etc.), boleh explain tak?

  97. admin

    Puan Mariam,
    harga untuk 8 org, selalunya kereta Suzuki APV ialah Rp400 ribu. harga ini untuk tour bandung sahaja. maknanya dalam bandung saja. harga termasuk minyak,parking dan supir dari pagi sampai malam.

    kalau nak keluar dari bandung, kami tambah sikitlah kadar sewanya sebab sebagai contoh, kawah putih jaraknya lebih kurang 2 – 3 jam perjalanan pergi sahaja. kalau pergi balik dah dekat 6 jam. jadi penambahan kadar sewa memang tak dapat dielakkan.

  98. feeza

    Salam 1 Malaysia…..
    Saya bercadang nak bercuti ke Jakarta – Bandung pada 26-30/5/2012. Flight saya pergi dan balik dari Jakarta. Saya tiba pada petang 26hb. Saya nak minta quatation sewa kereta (Avanza) dari 26-30/5/2012.
    26/5 – Tiba di a/port Jakarta dan terus ke Bandung
    27/5 – Jalan2 sekitar Tangkuban Perahu & Shopping
    28/5 – Jalan2 ke Kawah Putih & Shopping
    29/5 – Shopping & petang bertolak ke Jakarta
    30/5 – Jalan2 sekitar Jakarta dan petang hantar ke a/port

    Sila email kepada saya quatation untuk sewa kereta termasuk hotel di Bandung & Jakarta. Budget hotel dalam RM 150/night.

    TQ

  99. Fazilah

    Salam,

    Saya dah beli tiket dan akan ke bandung 6jan-8jan nie, saya memerlukan supir untuk ambil saya dan my mom ke hotel and tour bandung. boleh bg quatation untuk saya? total peeple hanya 2org sahaja.

  100. Yamin

    Salam,
    Saya akan ke Bandung 8 – 11 Feb 2012, 5 orang adult. Kalau nak pegi Tangkuban Perahu dengan Kawah Putih tu dalam satu hari ok ke? Hot Spring apa yang paling best ye kat sana? Supir saya belum ada. Tolong quote untuk satu hari yang untuk pergi area Tangkuban Perahu, Hot Spring..
    Thanks. :)

  101. admin

    Kepada semua pengunjung blog saya yang beri komen atau bertanya berkenaan quotation dan sebagainya, sila cek email anda ok. Terima Kasih :D

  102. Edlina

    Salam,
    Bagus ada tawarkan khidmat kereta sewa ni. Saya baru balik dari bandung. Mmg menarik. berminat pergi ke sana lagi.. sila kekalkan perkhidmatan ni ye mana tahu nanti nak pergi lagi boleh lah sewa dari sini je…

  103. irsa

    blh bg hrga (dlm rm) utk isuzu elf 20 seater for 3days? sekali dgn driver kan?

  104. Mohd Syuhada

    Salam, saya nak quotation utk transportation utk 7 dewasa n 2 kanak2….sy Akan pergi Bandung 10/3(mlm) n balik 14/3(pagi)…sy menginap d Hotel POP!CTLink Festival…..

  105. Sani

    Kalau tak nak driver boleh tak? Rasa tak selesa lah nak bergerak kalau ada orang lain

  106. Zuera

    Sy nk quotation for suzuki apv 8 seater. Smpi bandung on 15/2/12 (flight fr kl – 8:30 pm) n blk on 19/2/12 (flight pukul 6:30 am). Stay kat amaris cihampelas

  107. Nurul Ain bt Abd Raof

    Sila bagi sebutharga bagi aktiviti dibawah dengan menggunakan Grand Liniva – 6 Orang
    ( Supir + Minyak + Parking + Tangkuban Perahu)

    (3 hari = 28 Jam)

    Flight Air Asia
    25.02.2012- QZ7594 Berlepas dari Kuala Lumpur pukul 3.30 petang – sampai di Bandung pukul 4.35 petang
    27.02.2012- QZ7595 Berlepas dari Bandung pukul 7.10 petang – sampai di Kuala Lumpur pukul 10.15 malam

    25.02.2012 (Sabtu) 5.00 ptg Dari Airport Bandung ke Arion Swiss – Belhotel
    - 6 Jam 7.00 ptg Makan malam di restoran makanan sunda / padang (HALAL)
    8.00 – 11 mlm Jalan-jalan di sekitar bandung
    (Heritage, Rumah Mode, Donatello, Factory Outlet)

    26.02.2012 (Ahad) 8.30 pg Dari Hotel ke Pasar Baru
    - 13 Jam 1.30 ptg Dari Pasar Baru ke Hotel
    2.30 ptg Dari Hotel ke Trans Studio Bandung (Bandung Supermall)
    9.30 mlm Dari Bandung Supermall ke Hotel

    27.02.2012 (Isnin) 8.30 pg Dari Hotel ke Tangkuban Perahu & Taman Strawberry
    - 9 Jam 11.30 pg Makan Tengahari di Restoran Balibu (HALAL)
    Ke Bandung Town (Kartika Sari, Cihampelas walk)
    5.00 ptg Airport Bandung

  108. nabila

    hi, saya akan ke Bandung pada 13-18 Mei 2012 nanti, bleh bagi harga tak kereta kecil ja utk 2 org, swift ke jazz pun dah ok

    TQ

  109. nurul

    en hazmin, saya akan ke bandung pd 22/3/2012 – 26/3/2012. boleh bg quotation kereta untuk 2dewasa + 1 kanak2 (2thn). taknak kereta yg besar just cukup untuk kami je.

  110. nizam

    Salam,
    kami akan ke jakarta dan bandung seramai 23 org. 19 April 2012 jam 9 pagi sampai ke jakarta dan bermalam di jakarta..20 April 2012 akan ke bandung dan balik pada 22 April 2012 dari bandung pd pukul 2 ptg..Tolong quotekan untuk pakej kenderaan dan 10 bilik sepanjang kami di sana termasuk lawatan sekitar jakarta dan bandung spt tangkuban perahu dan kawah putih.. anggaran harga sebilik rm 150..lagi elok bilik sekitar mangga 2 dan pasar baru..tq

  111. gg

    Salam,

    Saya akan pergi ke Jakarta(2/2/2012).

    Bermalam di Bandung (2/2 – 4/2)

    Bermalam di Jakarta (4/2-6/2)

    Fly back to KL (6/2)

    Minta sediakan quoatation untuk 8orang kenderaan, supir, petrol

    terim kasih,

  112. Lezah

    Salam. ada x transport available for 24/1/11 utk 28 pax di bandung utk jln-jln di sana seperti pergi city tour n mkn di restoran sapu lidi. Guna mungkin dr jam 9am- 9pm?

  113. Fyza

    Assalamualaikum…en. Hazmin saya, suami dan 2 org rakan saya akan ke Bandung pada 2-4 mac 2012 minggu hadapan. Menaiki Airasia dari LCCT ke Jakarta..saya ingin mendapat quotation sewa kenderaan bersama supirnya sekali sepanjang kami berada di sana time kasih

  114. alin

    en hazmin, sy akn ke bandung pada 6feb-9feb..sy msh lagi mencari kereta sewa yg sesuai utk 6org..

  115. mohamed faliq

    Hi saya akan ke bandung dan ingin mengambil kereta sewa toyota avanza pada 13feb hingga 14feb 2012.( 2 hari ) boleh tak beri sebut harga kepada saya. Terima kasih

  116. NABILLAH

    salam admin,
    saya nak ke bandung pada 17/3/2012 smpai 22/3/2012, saya nk stay dkt hotel progo dan boleh admin tolong uruskan hal booking dan saya nk pakai kereta dgn driver utk tempoh saya kat sana. tapi saya xnak kereta besar st sbb saya cuma berdua. tq

  117. Rosli

    Salam admin,
    Tolong bagi sebutharga untuk
    1) Kos pengangkutan dari Soekarno Hatta International Airport(Terminal 3) ke hotel pada Sat 25 Feb 2012, 2025 hrs ( 8:25PM)?
    2) Kos Hotel(3 bilik + 2 extra bed) untuk 7 dewasa & 2 budak selama 5 malam dari 25-29 February(budget satu bilik bawah RM100).
    3) Kos kenderaan(7 dewasa & 2 budak) untuk 3 hari tour di bandung?
    4) Kos pengangkutan satu hala dari Bandung ke Jakarta Hotel pada Thu 01 March 2012?

  118. Azida

    Hi, saya dan suami akan ke bandung pada 2 Mac hingga 5 Mac 2012. Kami akan menginap di Amaris Hotel Cimanuk. Saya ingin menggunakan khidmat kereta sewa untuk 2 orang pada 3 mac sahaja. Pada 3hb Mac, kami merancang untuk ke Tangkuban Perahu, Ladang strawberry, Kawah Putih dan kalau sempat nak tengok persembahan Saung Angklung. Tolong quote harga dalam RM ye… kalau tuan ada maklumat ttg harga tiket ke tempat2 tersebut, harap tuan dapat maklumkan kepada saya. Terima kasih.

  119. syafiq

    hai
    saya group seramai 4 org akan ke bandung pada 17 feb 2012. kami ingin menggunakan khidmat kereta sewa ke tangkuban perahu dan mana2 tmpt menarik y jauh dr hotel kami pada 19 feb (ahad). boleh emailkan sebutharga?
    terima kasih.

    syafiq
    0172920493

  120. hasnah

    Salam,

    kami berempat ke Bandung 11Mac -14 Mac tinggal di Golden flower hotel.
    Kami perlukan supir sepanjang disana dan bermula dari airport bandung sehingga pulang ke airport balik. Berapa kosnya semua sekali? satu hari nak ke Tankuban praho, dan 2 hari untuk shopping.di factory outlets.

    Terima kasih.

    HP:012-3119226

  121. ayuali

    salam hazmin..
    maaf nie luar dari tajuk… saya sudah booking tiket flight pada 18/5 kl-bandg dan 22/5 bandung-kl.. sekarang saya nak tukar date balik pada 21/5..masalahnya kalo saya tukar date ,airasia akan kena charge flight change sebyk rm 400.kalo saya cancel tiket balik saya tetap tak dapat refund balik…saya beli tiket harga promosi rm 74 seorang..2 dewasa 2 kanak
    saya nak jual tiket balik kl – bandung sahaja.. atau hazmin ada cara nak tukar date yang saya nak tanpa sesiapa rugi…( hazmin kan ejen )..itupun kalo hazmin sudi bantu ..sebb saya tukar date tu krn 22hb budak2 dah start periksa ..silap saya tak check jadual periksa anak..
    kalo berminat email saya di sarah_ayu25@yahoo.com ok

  122. ayuali

    opps silap .. tiket bandung – kl ( 22/5 )

  123. Nik Syahreezal

    Salam Hazmin,

    Saya dah book tiket ke bandung 5/3-8/3/2012,boleh x email quotation untuk kenderaan untuk 2 org skali ngan supir,petrol?terima kasih

  124. nisyaaziz

    Hi Hazmin,

    Nak tanya kereta kecil utk 2 org je ade tak ngn quotation skali.
    And brape harge for 1 day trip untuk ke tangkuban prahu, kawah putih, taman bunga chideung, kebun binatang bandung?

    Terima kasih.

  125. latif

    Salam,
    saya nak sebut harga utk SUZUKI APV . Flight dari KL pukul 6.45 am 7/6/2012, Amaris Hotel dan pulang pada 10/6/2012 , flight pukul 245 pm.
    terima kasih

  126. nurul wahyu razman

    salam,
    sy akan ke bandung pada 2 dan 3 oct 2012. jadi mahu guna khidmat supir dan kenderaan.. sila beri quotation bagi 4 orang. pakej satu hari dari hotel..terus check out, dan bawa ke pasar baru, tangkuban perahu dan terus ke airport pada hari kedua tuh..flight balik kami malam.

  127. Deela Yasmeen

    Assalamualaikum Hazmin.
    Nak tanya berapa harga kereta untuk ke tangkuban perahu, kawah putih dan tempat yang menarik for one day trip 20 april untuk 6 orang dewasa beserta supir, minyak dan harga tiket masuk serta one day lagi ke Jakarta untuk 6 dewasa juga.Biasa kereta apa ya?

  128. Nur Huda Rahmad

    salam..sy nk g bandung 12-15 nov 2012..sy nk tye kereta utk 5 org n harga skali..tq

  129. mustapa mat diah

    Salam, ingin dapatkan transport dari Jakarta pada 4/6/12 untuk
    5 orang dan jalan jalan di bandung pada 5/6/12. Boleh dapatkan harga.

    Tq

  130. zyan

    salam… kami akan kebandung pd 15 (flight dr kl jam 1150mlm) & kembali pd 19 /5/2012.. blh bg quotation utk jenjln & transport di sna? tq

  131. tiniey

    salam.. saya akan ke bandung pada 09/09/2012 hingga 12/09/2012.seramai 6 dewasa dan 1 kanak2 (2 thn).saya ingin menggunakan khidmat supir sepanjang saya berada di sana. selama 4 hari 3 malam. flight saya dari lcct pada pukul 6.45am. dan pulang pada 7.45pm (jam Bandung). boleh bagi saya brapa jumlah semua.saya akan melawat tengkuban perahu.dan shooping di bandar bandung

  132. elissma

    Salam
    Minta tlg bg quotation untuk transport dr jakarta ke bandung (to n fro). untuk 2 dewasa -4 kanak2 umur 5-13 thn. Flight dr KL ke Jakarta 2/6/2012 5.30 ptgdan flight balik ke KL pagi 5/6/2012 – 6.25 pagi.Terima kasih.

  133. Hidayah

    Salam. Saya akan ke bandung 28Apr (akan sampai jam 12am)-1May 2012,2dewasa. Boleh x email quotation kenderaan + jalan² di bandung untuk 2 org skali ngan supir,petrol?terima kasih

  134. nurulhasanah

    mohon hantarkan detail quatation untuk harga sewa kenderaan di bandung dari 28/08-31/08 untuk dua orang termasuk ke kawah putih

  135. ana

    salam.
    nk tnye, sewa kereta ke bandung utk 4hri 3mlm berapa hrgenye?
    die cas utk seorg or sehari?n ade ape2 cas tambahan lain ke?sewa kereta utk 9org, myk, parking supir sume sekali tmsuk dlm hrge utk 4hri ke?

  136. Bjan

    Assalamualaikum,

    Saya nak tanya, ELF boleh cukup untuk 20 orang?
    Berapa harganya untuk 3 hari?

    Terima kasih.

  137. admin

    kepada semua yang telah email kepada saya, semua email dah di balas :D

  138. dewi oyie

    salam. encik sy nak minta quatation untuk transport dari jakarta ke bandung.
    13/4/2012 : jakarta – puncak – bandung
    16/4/2012 : bandung – jakarta
    untuk 8 dewasa dan 2 kanak ( 6 & 7 thn)

  139. Linda

    Assalamualaikum Hazmin.
    Nak tanya berapa harga kereta untuk ke tangkuban perahu, kawah putih dan tempat yang menarik for 3days from 23march to 25th march 2012 untuk 2 orang dewasa beserta supir, minyak dan harga tiket masuk.

  140. aza

    assalamualaikum

    sy akan ke bandung pada 16.7.12 – 19.7.12
    16.7-flight depart 8.30pm
    19.7-flight depart 8.00am

    2dewasa,1kanak2 1thn+
    cadangan:
    day 1: arrive bandung around 9.35pm bandung time.need hotel transfer.
    day 2: takuban perahu dan jalan2 FO
    day 3: trans studio,FO
    day 4: transfer to airport.

    tq

  141. shaheeda sulaiman

    Salam,

    Ada tak service pickup secara on-call ?
    Berapa charge ?
    Adakah charge per trip atau menggunakan meter ?

    ps: rase mcm membazir kalau sewa pakai hari sedangkan cuma drop down kat mane2 tempat je :D. Teksi biasa adalah last resort sbb tak tau mana satu teksi yang secure dan boleh dipercayai.

    Terima kasih

  142. admin

    shaheeda,

    kami ada jugak kalau nak, sewa per jam. tapi teksi takde masalah di sana. bukan mcm di malaysia yg suka cekik darah. sana byk yg pakai meter terutama sekali bluebird dan beberapa lagi syarikat teksi di sana. takde masalah dgn teksi

  143. Aida

    Salam nak tanya, saya igt nak ke Bandung dlm masa terdekat ni….maybe 3hari 2mlm…jadi nak sewa mobil+supir utk 2hari brp ye? Sehari kire 24jam kan? Cth 20hb(6pm)-22hb(6pm)….boleh hantar ke airport jakarta x?Sbb naik MAS….

  144. suhela

    As salam saudar Hazmin

    Boleh dapatkan quotation untuk kenderaan+driver+hotel atau apartment untuk lawatan ke Jakarta 4hari dan Bandung 3hari…
    Lawatan untuk 4orang dewasa dan 3 kanak2…perlukan 2 bilik (1 family room & 1 double room ataupun apartment 2 bilik)

    Tarikh lawatan : 11 November 2012 – penerbangan 7.00am dari LCCT KLIA ke Jakarta
    Tarikh pulang : 17 November 2012 – penerbangan 3.15pm dari Jakarta

    Sila emailkan quotation untuk di atas.

  145. Wan Mariana

    Tarikh ke Bandung 14.9.2012 hingga 18.9.2012

    Kalau sewa kereta bersama pemandu untuk 2 orang pada 16.9.2012 dari pukul 8.00pagi hingga pukul 6.00 ptg termasuk ke Perahu Tangkuban berapa harganya?

  146. yati

    tlong berikan harga utk :

    sampai d bandung -dr airport ke hotel:
    pkul 8 mlm 3 oct’12-1 org
    pkul 1 pagi 4 oct’12-2 org

    dan
    Pertama:-
    6 oct’12 -tangkuban perahu & beberapa FO
    8 oct’12 – hotel ke airport, flight 10 pagi
    maksudnya cuma sehari kami sewa penuh dan hari smpai dan balik cuma mintak hantar dr airport ke hotel dn sebaliknya.

    atau
    4 oct’12 – 8 oct’12 -sewa penuh, destinasi 4 oct-6 oct shopping , 7 oct tangkuban perahu

    tolong berikan dua harga bg dua plan di atas terima kasih

  147. kakzu

    Assalamualaikum hazmin . Nak tanye ni , simkad / telco ape yang bagus utk blackberry user . tq

  148. admin

    kakzu,

    saya kurang pasti la pulak. sorry :D

  149. admin

    Kepada semua, sila periksa email anda. saya dah email kepada semua yang bertanya. kalau tak sampai sila email kepada saya di hazmin@hazmin.net

  150. mazele hussin

    saya akan berada diBandung untuk 4hari 3 malam, sila dapatkan harga untuk 1dewasa 1 kanak-kanak bagi melawat bandar jakarta untuk 1 hari.

  151. ella

    harga transport termasuk mkn pemandu tol dan parking
    pergi dr Kl 630am ke bandung 15/11/2012
    balik 18/11/2012 jam 830am dar bandung

  152. admin

    anda boleh cek email. saya akan email secepat mungkin

  153. tiniey

    Salam.. tini nak minta no akaun maybank2u.nak booking kereta sewa Grand Livina. untuk 4 hari.. bertarikh pada 09/9/12 hingga 12/9/12. termasuk ke Tengkuban Perahu.

  154. Aida Abdul Aziz

    assalammualaikum.. boleh quote saya untuk kereta sewa dari airport jakarta 8.00 pagi waktu jakarta pada 28hb jun 2012 ke bandung dan balik dari bandung ke airport jakarta 8.30mlm pada 1hb july 2012 untuk 10 orang. boleh quote sekali tak hotel di cihampelas2 untuk bilik untuk 2 orang dan kalau ada bilik famili 4 dewasa seorang kanak2 9 tahun

  155. siti asmawiyah

    assalamualaikum.. boleh inform sy harga kereta sewa dr ibis hotel ke tangkuban perahu pd 10/6/12.. hnya utk 2 org shj

  156. Azy

    Salam..saya nak bertanya..Kalu saya nak perkhidmatan supir untk shopping sekitar bandar Jakarta bersama kereta untk 2 orang sehari berapa?

  157. admin

    azy, saya dah email pada azy. cek email ok. tq

  158. Mohd Rashid Ramli

    Salam, harap dapat bagi sebutharga untuk apartment 3 bilik untuk kegunaan 7 orang dewasa di bandung. Juga apartment dengan harga yang berpatutan untuk 3 hari 2 malam di saner pada bulan oktober 2012. Juga harga tempahan kenderaan bersama driver untuk 2 hari anggaran masa dalam 8 jam sehari. harap plz email seperti di atas. terima kasih..

  159. admin

    En Rashid,
    sila semak email ok. tq :D

  160. Sally

    Salam..ade tak sediakan transport dari jakarta ke bandung..
    Flight sy dari jakarta n plan ke bandung 5 hari..
    Boleh bagi quotation n budget hotel cost untuk 3 org..
    Date 5/9 – 10/9

  161. ieda zakaria

    slm,blh bg harga supir utk jln2 jakarta 28/9/12 ,29/9 nk ke bandung dan blik jakarta 30/9 hntr airport 6.00ptg.
    email ieda6964@gmail.com

  162. admin

    sila semak email yer :D

  163. munirah

    Kalau saya nak perkhidmatandriver untuk membawa kami shopping sekitar bandung sahaja untk 3 orang sehari berapa?

  164. admin

    munirah, saya dah email. plz check ok :D

  165. iela

    Boleh bagi quotation utk supir & transport (5org) di bandung (2hari) & jakarta (2hari).tq

  166. bie

    salam, nak tanya sikit, saya n suami akan pergi sana bulan 11 ni, bawa baby umur 1 tahun, brp rate pak supir boleh dpt kalu 4hr kat sana?saya amat perlukan pak supir sbb ada nak kecil, bajet pun ciput jer.

  167. Shafiq

    Salam, sy nk tnye, sy nk ke bandung bersama family seramai 13 org..boley bg suggestion kete ape yg boley disewa..concern sy kalo amik isuzu elf, adalah takut nk shopping,nk bwk brg2,takut xmuat plak nnt..

  168. admin

    salam,
    saya dah email kepada semua. sila semak email anda
    terima kasih

  169. ummi salwa johan

    Salam, kalau untuk dari 1 september malam sampai bandung, sehingga 4 september petang flight blk kl, berapa ya? untuk 4 org ja. thank you :)

  170. hafiz

    Boleh bagi quotation untuk Supir & transport (4 orang) bagi tarikh berikut :

    1. Jln2 sekitar Bandung 21-22/09/2012 (seterusnya dr Bandung ke Jakarta)
    2. Jln2 sekitar Jakarta 23-24/09/2012 , 25/09/2012 pagi ke Airport Jakarta

  171. marisa

    salam,
    saya akan ke bandung end of this year. tapi flight kl-jakarta. berapa charge pick up di jakarta airport? (utk 5 org)

  172. admin

    UMMI,
    1 sept tu dh dekat sgt dah tu, jadi saya kena passkan terus kepada bos saya Lily.
    kalau nak call bos terus pon boleh. nombor dia 0126454767
    tq

  173. admin

    hafiz,
    saya dah forward email kepada bos saya lily. dia akan email kepada hafiz secepat mungkin.
    kalau nak call dia pon boleh. nombor dia ialah 012 6454767 – noohaili

  174. admin

    marisa:
    pickup untuk suzuki APV ialah Rp800 ribu jakarta-bandung :D

  175. suddin

    Salam Hazmin,
    Saya akan ke Bandung berdua bersama isteri saya pd 14/11/2012-17/11/2012. Sy sdg mencari driver utk tarikh tersebut. Bleh x bg quotation pd sy? kalau sy menggunakan khidmat supir?

  176. Farhan

    Salam,
    Saya dan famaily akan ke Jakarta minggu depan. Boleh dapatkan quotation untuk supir dan transport untuk 7 orang (4 dewasa + 3 kanak-kanak) bagi:
    (i) Jakarta – Bandung – Jakarta (15 Sept 2012)

    Terima Kasih

  177. Syida

    Salam..
    Boleh emailkan quote supir dan hotel di bandung tak..
    Pada 15-19 nov 2012..
    4 org dewasa..
    Thanx..

  178. zulkifli

    salam wbt…

    Saya bercadang ke Jakarta pada 11/10/2012. boleh tak bagi sebut harga sekiranya saya ingin ke bandung pada 12 dan 13/10 dan pulang ke jakarta pada 14/10. sekiranya saya sewa kereta. berapa kosnya untuk kami sekeluarga ( 2 dewasa 3 kanak-kanak)

  179. hilmi

    salam,
    berapa cost utk jln2 di pekan bandung pada 26/10-27/10/2012.
    untuk kegunaan 3 org shj.

  180. Eimah

    saya dan 5 org kwn bercadang nak ke bandung pada 23/1/2013 – 26/1/2013 naik train dr Jakarta.. so bleh tak bagi qoutation harga kereta untuk 4 hari include all the expenses i.e minyak kereta, toll fee (kalau ada).. & kalau nak pakai driver untuk satu hari sahaja charge macam mana ye? nanti kereta kitaorg drop dekat airport bandung.. thanks

  181. Aliff helmi

    abg boleh bagi tak sebut harga untuk kereta sewa 3 org di bandung pada 25/11/12 dan 27/11/12 termasuk ke Cibaduyut dan Tangkuban Perahu

  182. zaki

    Berapa harga supir n kereta sewa tok 4 org jalan2 di bandung 3h2m..harga hotel yg dkt dgn brand outlets..

  183. Miza

    Saya perlu kenderaan untuk 2 hari iaitu dari 25hb & 26 hb September 2012 di Bandung. Saya hanya berdua jadi just nk yg plg murah. Mohon contact saya ye if available or not and the quotation price.

  184. admin

    semua email dah di balas. terima kasih

  185. M N

    Salam, nak total cost if pickup 4 org from jakarta airport to bandung (Jalan Riau) on 26 Sep only..then pickup from Jalan Riau, Bandung to Tanah Abang, Jakarta on 28 Sep..appreciate if can get quotation asap..tq

  186. Suzi

    Berapa harga supir n kereta sewa tok 5 org(2 dewasa, 2 kanak2, 1 bayi) jalan2 di bandung 2/12-5/12

  187. Nicki

    salam, saya nak tanya. saya akn ke jakarta 12 Nov ni. ade tak package yang bolh bawak kami semua dalam masa seminggu. berapa kos dia ya?

  188. Hazwani

    Salam,saya akn ke bandung 4H3M pd 2-5Dec2012 seramai 4 org (2couple). saya memrlukan sebut hrga bg kete sewa+supir utk 2hari iaitu 3&4Dec2012 utk 4 org.sy juga perlu sebut harga utk mana2 hotel bg 2 buah bilik selama 3malam.tq

  189. rida

    salam,saya nak tanya :
    1)berapa ya harga kereta sewa or van perhari di jakarta dan bandung?
    2)berapa harga transport dari airport jakarta ke hotel sekitarnya?
    3)berapa harga transport dari airport bandung ke hotel sekitarnya?

  190. fika

    saya nak tahu qoutation supir jakarta-bandung-jakarta 12/11/2012-15/11/2012 utk 6 org..temasuk ke tangkuban perahu..thankss.

  191. admin

    Saya dah reply semua pertanyaan melalui email. sila semak ok :D

  192. Fadilah

    saya nak dapat kan sebut harga bagi kereta sewa bagi tarikh tiba di LTB bandung 29 Januari 2013 Jam 7.10 pm dan balik ke Airport Bandung pada 2 Februari 2013 jam 12.30 tgh. untuk 11 orang penumpang. Perjalanan termasuk lawatan ke Tangkuban perahu/kawah puti dan sekitar

    Sekian , terima kasih

  193. meizan

    boleh saya tau harga untuk:

    hantar ke airport jakarta dari bandung pada 3 nov 2012. 4 org

    satu hari dikira macamana -24 jam atau 8 pg- 8 mlm dari waktu tempahan.

    tq

  194. azreen

    salam,

    boleh tak quote kan untuk avanza, sampai di airport bandung 7.10 mlm 2/11/2012 dan pulang ke kl 2.35 pada 6/11/2012

  195. Ramli Nasir

    mahu ke bandung pd 29/10/12 – 01/11/12..8 0rang..sesuaikah sewa Grand Livina 8 seater shj sepanjang berada disana..tiba di bandung 8.00 am 29/1012 dan balik KL 7.10 mlm 01/11/12…bagai tau harga ek…tq

  196. Ramli

    Salam…mohon dptkan quote…

    Saya akan ke bandung pd 29/10/12 – 01/11/12…tiba di airport bandung jam 8.00am dan akn blik KL jam 7.10pm …ahli 8 orang…so nk sewa kereta pd ;

    29/10/12…jemput di airport jam 8.00am…utk jalan2 dan shopping…Grand Livina 8 seater.

    30/10/12…ke tangkuban perahu…jalan2 shopping di bandung… Grand Livina 8 seater.

    01/11/12…jemput di hotel jam 11.00 am utk jln2 shopping di bandung…jam 5.00 pm hantar ke airport…Isuzu ELF 14 seater.

    Tolong jwp dlm kadar segera..terima kasih…

  197. Nours

    Hi, boleh bg quotation utk kereta sewa avanza (3 pax) from 8/12/12 – 10/12/12 & include sekali perjalanan ke tangkuban perahu k..thanks

  198. admin

    Semua email sudah di balas. tq

  199. idayu

    hi, boleh bagi quotation :

    29/12/12 – dr airport Bandung ke hotel shj (tiba 12.00mlm)
    (Suzuki APV)
    30/12/12 – 2/1/2013 – tour (Suzuki APV)
    3/1/2013 – tour,hantar pulang ke airport (7.00 mlm)
    (ISUZU ELF)
    * 1 hari dikira dr jam berapa?

    TQ

  200. Am

    Salam tuan boleh quotekan avanza dari 13 nov ke 17 nov. terima kasih

  201. khairul

    Salam tuan,
    tolong quote saya harga utk sewa kereta utk 2pax. kereta paling kecil pun ok bersama pak supir. landing di jakarta.

    31/01/2013. Jemput di jakarta about 12pm: bersiar2 di jakarta, 5pm pergi ke bandung.

    1/2/2013 – Pagi:Pergi Tangkuban dan Kawah Putih.
    Ptg: bersiar di bandung.

    2/2/2013 : shopping di bandung.

    3/2/2013: pagi: shopping di bandung, tgh hantar ke airport bandung.

    Jumlah hari sewa kereta 3hari.
    Terima kasih

  202. Lan

    Salam admin,kami 60rg akn ke bandung 2-5Dec 2012. Berapa kos supir utk 2hari (3-5 Dec) jln2 kt bandung? n transfer in (2Dec, 6pm)/out (5Dec, 12tghari) from airport to amaris hotel cihampelas?tq

  203. Radhi

    Hazmin,

    Boleh forward quotation utk lawatan saya ke Bandung pada 2 Feb – 6 Feb 2012. Sewaan adalah termasuk airport transfers, city tour, area bandung utara dan area bandung selatan. Sekian, terima kasih.

  204. admin

    saya sudah jawab soalan anda melalui email. sila semak email anda
    Terima Kasih

  205. Farhan

    Sy akan ke bandung 2 org bulan Januari 3-6 2013. Sila nyatakan harga supir utk harian dan juga 4 hari tersebut beserta details tiket2

    Thanks

  206. leeya

    Boleh saya dapatkan quotation utk trip saya ke bandung dec ni. details mcm kat bawah ni.

    -duration 4 hari 3 mlm
    - 3 org
    -destinasi : 1-shopping sekitar bandung
    2- trans studio / ptg shopping
    3- kawah putih/tangkuban perahu/
    -kalau jemput dr airport jakarta dan hantar balik ke jakarta berapa additional cost

    t/kasih.

  207. nur harina binti kamaruzaman

    salam harga avanza 400,000 sehari tu mean dr 8 pg smpi kul berapa?

  208. admin

    harina,

    400k tu untuk 12 jam sewa. tak kiralah mula dari jam berapa. kalau jam 8 mula, habis jam 8 malam jugak lah :D

  209. fitri

    Saya akan ke bandung pada 9-12 feb 2013.
    sampai ke Jakarta pada pukul 22.30 Jakarta pada 9 haribulan.
    Pada pagi 12 feb kami akan bertolak ke airport Jakarta.

    Saya ingin menggunakan Suzuki APV.
    Tolong emailkan quotation utk saya.
    Terima Kasih

  210. Wanie

    Mcm mn prosedur nya nak booked supir

  211. Iskandar

    salam,

    Bolehkah saya hanya ingin sewa kereta sahaja. Memandu sendiri. kalau boleh apa keperluannya & kosnya. terima kasih

  212. admin

    En Iskandar,

    Maaf, kami tidak menyewa kereta sahaja. Semua kenderaan sewa mestilah sekali dengan driver.
    terima kasih

  213. Iskandar

    okay, terima kasih.

  214. ain

    salam..sy akan ke bandung pada 8 dis hingga11 dis 2012 ni …blh email quotation utk :

    4 org…
    hari pertama – ambil dr airport jam 11.40 mlm
    hari kedua – tangkuban perahu – shopping
    hari ketiga – shopping
    last day – blik ke Malaysia…

    tq

  215. ila

    salam..kalau sy sampai airport bandung jam 1745 sampai 1745 esoknya boleh ke kira sbg 12jam? pastu if less dr 8 jam kira mcamana ya. hotel yg plg strategik pula kat mana ye, bole rekmen x accessit

  216. Ida

    salam admin,

    Saya akan ke bandung pada 10-14jan 2013 – 2 dewasa 2 kanak-kanak. Berapa kos supir untuk 3 hari (11-13jan) jalan2 area bandung ? dan juga untuk airport pickup(10jan, 6pm) and transfer (14jan, 1pm) from airport to hotel grand seriti? TQ.

  217. syafinaz

    hye,

    saye akan ke jakarta and bandung pada bulan 3 tahun depan,
    seramai 7 orang..
    boleh tlg email pakej dan harga utk supir dan kereta skali.
    dari tarikh 28/3/2012 hingga 2/4 /2013.

    Sampai di jakarta pada 28hb/3/12
    nak pergi ke Bandung pada 30/3/2012

    Thanx

  218. Diyana

    Asalamualaikum..

    Saya ingin dapatkan 2 quotation berbeza.Quotatian 1:untuk 2 orang..Quotation 2:Untuk 14 orang

    Quotation 1:Saya akn pegi ke jakarta pada 21/02/2013..Sampai pkul 11 pagi..dan akan pulang pnerbangan 24/02/2012-pkul 8.30 pgi(pkul 7.00 pgi kena ade di airport..Saye perlukan kereta kecil sahaja untuk 2orang..tempat yang ingin dilawati ialah tanah abang,jatinegara dan kalu smpat satu hari di bandung..tlg bagi quotation secepat mungkin

    Quotation 2:Penerbangan dari M’sia pkul 7 pgi..

  219. amy

    saya empat orang. berapa kos supir dari Jln Babakan jeruk untuk pergi shopping area Pasar baru, Jalan Riau juga beberapa tempat untuk 2 hari iaitu pada 10 dan 11/dec/2012.

    kalau saya memerlukan supir pada waktu lain bagaimana untuk berurusan. boleh bagi contact no ke.

    terima kasih.

    012-3860737

  220. Rizal

    Selamat Sejahtera,

    Saya dan keluarga seramai 6 orang dewasa dan 2 kanak-kanak kecil akan melawat Kota Bandung, Indonesia bermula dari 10/12/12 hingga 14/10/12.
    Saya memerlukan khidmat sewa kenderaan dan pemandunya untuk 2 hari bagi membawa kami ketempat yang dinyatakan seperti dibawah:-

    Hari 02 BANDUNG (11/12/2012)
    1.Melawat kawasan lagenda Sangkuriang Tangkuban Perahu
    2.Kebun Teh Malabar
    3.Kampung Gajah Strawberry Farm
    4.Kawah Putih

    Hari 03 BANDUNG – (12/12/2012)

    1) Membeli Belah di Cibaduyut Shoes
    2) Cihampelas
    3) Rumah Mode
    4) Membeli Belah di Toko 3

    Minta pihak tuan dapat memberi sebut harga kepada saya dengan secepat mungkin dan saya berharap pihak tuan dapat memberi saya harga yang terbaik.

  221. si gadis

    Salam..

    En. Boleh brikan sy quotation utk 2 pax…

    Tarikh: 9/12/12 (6.00 pm)
    Tiba di airport dan terus ke hotel holiday inn bandung

    10/12/12 (10.30am-10.00 pm)
    Berjalan2 sekeliling bandung:
    Pasar baru
    Jln dago
    Kek kapika sari
    Takuban perahu
    Paris
    vanjava
    Pondok tiga

    11/12/12
    7.00 a.m
    From hotel to airport

  222. luqman

    salam..
    saya akan ke bandung pada 10-15 disember ni..mggu dpn.
    10hb sampai jam 1800 dan ke hotel nyland cipaganti.
    11hb plan ke bahagian tangkuban perahu n sekitarnya
    12hb ke area kawah putih dan sekitarnya
    15hb hotel ke airport..
    brapa qoutation nya?

  223. Fiza

    Dear Hazmin,

    Sy akan ke bandung dlm mid of March 2013.
    But will arrived at Jakarta Aiport around 11.30pm.
    Ade provide services tak from Jakarta Airport to Bandung (Hotel) and how much the cost if i nak guna Avanza.

    Thank you in advance for ur info.

    Rgrds,
    ct

  224. Khairul rizal

    Saya memerlukan transport utk 5 dewasa dan 2 kanak2 dari hotel amaris mangga 2 jakarta ke bandung pada 18 dec 2012. Boleh diaturkan tak khidmat pak supir? Berhajat singgah di tangkuban sbelum check in di hotel hyper inn.

  225. ieta

    Hi,

    Saya nak ke bandung pada 1/2/2013 dan balik pada 6/2/2013. Sila bagi quotation yang termurah bagi 2 dewasa satu kanan-kanak 5 tahun :

    Pick up di airport to hotel kenangan – 1/2/2013 – Jan 17.45 ptg ( waktu bandung )

    2/2/2013 –

    1.Melawat kawasan lagenda Sangkuriang Tangkuban Perahu
    2.Kebun Teh Malabar
    3.Kampung Gajah Strawberry Farm
    4.Kawah Putih

    3/2/2013
    1)Membeli Belah di Cibaduyut Shoes
    2) Cihampelas
    3) Rumah Mode
    4) Membeli Belah di Toko 3

    4/2/2013
    1) shopping Factory outlet dan sekitarnya
    2) Paris van java
    3) pasar baru

    6/2/2013

    transfer to airport from Hotel kenangan – flight 8.30 am.

    Thank you in advance

  226. sue

    saya nak ke jakarta bandung untk 4hari 3mlm berdua…berapa harga sewa kereta …baqi quaotation pls..

  227. Ila

    Saya akn ke jakarta bandung 14.3.2012

    4 org

    14.3.2013-pick up dkt jakarta airport n tangkuban

    15.3.2013-shopping bandung

    16.3.2013-send to jakarta airport flight 1.30pm

  228. Hana farhana

    Salam.
    Boleh quote saya transport utk 2org

    11.1.13 pukul 7pagi di airport sehingga 13.1.13 pukul 6pg hantar ke airport
    Itternary

    11-1-13-satu hari
    12-1-13-satu hari
    13-1-13- hantar ke air port pkul 6pagi

  229. nava

    hi hazmin,

    nak pergi bandung 2nd feb 2013. pick up dr hotel terus ke tangkuban perahu. satu malam kat sana ( kawasan pergunungan). berepa costnya?

  230. Linda

    salam,

    boleh beri sy anggaran budget untk perkhidmatan driver ini ke bandung?

    24-29 Mei 2013
    8 orang

    Tq

  231. Widia

    Salam tuan,
    tolong quote saya harga utk sewa kereta utk 2pax. kereta bersama pak supir. Jemput dari jakarta.

    11/02/2013. Jemput di jakarta about 11am: bersiar2 di jakarta, 5pm pergi ke bandung.

    12/2/2013 – Pagi:Pergi Tangkuban dan Kawah Putih.
    Ptg: bersiar di bandung.

    13/2/2013 : shopping di bandung, tgh hari hantar ke jakarta

    Terima kasih

    Wylea@hotmail.com

  232. zaina

    sy nk p ber 3 ke bandung pd 15 – 19 june 2013..ada x pak supir tp keretala untuk jimat + hotel murah yg dekat dengan FO…TQ

  233. admin

    Salam & Selamat Sejahtera semua,
    semua pertanyaan dah dijawab melalui email. sila semak email anda.
    Terima kasih

  234. Mohd Syakirin

    Assalamualaikum tuan.

    Saya akan bercuti di Bandung dan memerlukan perkhidmatan ‘supir’ seperti maklumat berikut :-

    Tarikh Pergi : 28 Februari 2013

    Masa Ketibaan : 8.05 am (Husein Sastranegara Airport)

    Penginapan : Hotel Aston Primera Bandung

    Tarikh Balik : 03.03.2013 (8.30 am)

    Penumpang : 2 dewasa 1 bayi (10 bulan)

    Kenderaan : Yang bersesuaian

    Diminta agar pihak tuan dapat memberikan sebutharga. Sekian, terima kasih.

  235. mohd isa

    for 11 pax
    11 sept pick up at jakarta airport- send to bandung

    12 sept to cidiwey and round bdg .

    15 sept afternoon from bandung to puncak
    16 sept afternoon from puncak to jakarta.

    how much for this package.

  236. Aishah

    Assalam..

    Sy akan ke bandung berdua 4 Jun (jam 12.20, 5 Jun smpi Bandung) balik KL 7 Jun flight jam 10.50 pm..Kalau stay di Orange ok ke? Sy nak tnya pasal transport n supir. TQ

  237. rasfan

    hello,

    nak mintak quo utk 8 adults dari 10-13 apr 2013..sampai bandung 7.30 mlm…balik flight 8.30pagi.

    tq

  238. imah

    Salam en hazmin,sy,suami n ank umur 1thn akan ke jakarta pada 28jan2013.tiba sn jam 1050am,mau ke tanah abang dan gerak ke bandung jam 4pm,29jan pula mau ke tangkuban dan kawah putih,n ptg shopping di pasar baru dan FO,30jan mau ke cibaduyut n ptg smbg shopping d bandung,31jan smbg shopping,pkul 4 gerak ke airport,boleh email quotation kpd sy,nak avanza,thanks

  239. Bobby

    Salam Admin,

    Boleh minta quotation untuk package 5hari untuk 18pax (ada 4pax golfer)
    Prefer ada 2 kenderaan, sebab aktiviti termasuk golfing.

    Day1 Pickup Jakarta airport to bandung
    Day2 Tangkuban Perahu sekitar bandung
    Day3 Sekitar Bandung
    Day4 Bogor/Jakarta
    Day5 Jakarta to Airport

    Terima kasih banyak Admin.

  240. Arai

    Salam,saya nak quotation untuk isuzu elf 14seater..
    20 mar 2013-pick up jakarta AirPort jam 1.45ptg,terus pergi bandung
    21 mar 2013-jln2 kota bandung (pergi shopping Mall)
    22 mar2013-bandung to jakarta..shopping
    23 mar 2013-jakarta..jln2 (shopping)
    24mar 2013-tak guna transport,jln2 sendiri sahaja
    25 mar 2013-pick up from hotel at 12.30tghmalam to jakarta AirPort,sebab flight kami departure pukul 04.55 pagi

    Tolong bagi quotation nya ya..tq

  241. zaidi

    salam sejahtera..

    saya ingin menyewa mobil ELF isuzu dengan sopir bagi tempoh 5 hari seperti berikut berikut :
    24/3/2013 – ambil di Jakarta Aiport jam 11.00 pagi dan hantar ke Hotel serta bersiar-siar di Bandar Jakarta
    25/3/2013 – bertolak dari Jakarta ke Bandung melalui Puncak
    26/3/2013 – bersiar-siar di bandung dan melawat Tangkuban Perahu
    27/3/2013 bersiar-siar di bandung dan bertolak ke Jakarta. check in di Jakarta
    28/3/2013 – hantar dari hotel ke Airport (flight jam 11.00 pagi)

    sila email saya quotation untuk sewaan bagi 5 hari beserta pemandu (sopir)
    terima kasih..

  242. syahrins

    Blh bg Sy qtation untuk 3 org.kmi dr jakarta 11 mac mahu ke bandung brsiar d bndung
    12 mac pg tu shping di bndung kmdian dlm jam 2 ptg hntr kami ja airport d jkarta.
    Kiranya kmi cr kereta brsma pndu untuk 2 ari 1 mlm..

  243. Winnie Tan Kah Ping

    nak tanya harga untuk suzuki apv-8 seater – bagi tarikh 22/8/13 – 25/8/13.
    Trip ke bandung selama 4 hari. Berminat untuk pergi taman safari sekali.

    22/8/2013 – ambil di bandung Aiport jam 9.00 pagi dan hantar ke Hotel serta bersiar-siar di Bandung
    23/8/2013 – bersiar-siar di bandung dan melawat Tangkuban Perahu
    24/8/2013 – lawat taman safari dan balik bandung
    28/3/2013 – last minute shopping and hantar dari hotel ke bandung Airport (flight jam 6pm)

  244. Rizal

    hi

    email pada saya harga supir untuk seorang. pada bulan may depan.

    tq

  245. aimi

    Salam,

    Mohon untuk email quotation transportation bagi 4 dewasa 2 bayi (1thn) bagi perjalanan seperti berikut:

    27/05/13: Dijangka tiba 5.45 ptg ke jakarta – pickup di airport jakarta utk ke bandung.
    28/05/2013: Berjalan2 tempat menarik di sekitar bandung & shoping
    29/05/2013: aktiviti sama seperti diatas tetapi ptg menuju ke jakarta.
    30/05/2013: baki masa berjln sekitar jakarta & tgh hari airport jakarta.

    p/s: mohon cadangan perjalanan agar mungkin lebih mudah.

    tq.

  246. kt

    slm admin bole pm sy brp price supir+sewa keta utk 4h3m. tx

  247. iza

    Assalamualsikum…
    Ada x kereta yg lbh kecik coz sy nk pegi bandung 2 org dewasa n 1 bayi? N brapa cost utk 4 hr 3 mlm? Blh recomend x hotel yg murah bdkatan ng pasar baru?

  248. Shahmilah Sulaiman

    assalam.

    sila beri quotation seperti berikut untuk 5dewasa & 4 kanak2

    3/6/13- Sampai di Airport Jakarta jam 6.00 pm, ke Hotel & berjalan2
    4/6/13- Dari Jakarta ke Bandung (Tangkuban Perahu/ hot spring & shopping)
    5/6/13- melawat sekitar bandung (Trans Studio&shopping pada sebelah petang)
    6/6/13- Dari Bandung ke Jakarta (Safari, masjid Istiqlal & melawat sekitar Jakarta)
    7/6/13- Hotel ke Airport ( Flight jam 1.15pm)

  249. nabila

    Salam,

    Saya dan keluarga ( 7 dewasa) nak ke bandung pada 21/6/2013 dan balik pada 24/6/2013. Boleh emel saya quotation yang termurah utk 7 dewasa, kereta suzuki APV, toyota innova, isuzu panther or other similar class:

    Pick up di bandung airport dan terus check- in to Bantal Guling Guesthouse, Jln bukit dagor utara – 21/6/2013 – 4.50 ptg ( waktu bandung )

    21/6/2013
    1.Melawat kawasan lagenda Sangkuriang Tangkuban Perahu

    22/6/2013
    1)Membeli Belah di Cibaduyut Shoes
    2) Cihampelas
    3) Rumah Mode
    4) Membeli Belah di Toko 3

    23/6/2013
    1) shopping Factory outlet dan sekitarnya
    2) Paris van java
    3) pasar baru

    24/6/2013
    1.Kebun Teh Malabar
    2.Kampung Gajah Strawberry Farm
    3. last minute shopping
    4. transfer to airport – flight 7.45 pm.

    Harga termasuk tips supir dan tol ke?

    Thank you in advance

  250. hafiz

    Salam,

    Mohon untuk email quotation transportation bagi 4 dewasa 2 bayi (1thn) bagi perjalanan seperti berikut:

    24/05/13: Dijangka tiba 115.45 malam ke jakarta – pickup di airport jakarta utk ke bandung.
    25/05/2013: Berjalan2 tempat menarik di sekitar bandung & shoping
    26/05/2013: Berjalan2 ke gugun berapi dan shopping bandung
    27/05/2013: aktiviti sama seperti diatas tetapi ptg menuju ke jakarta.

    p/s: mohon cadangan perjalanan agar mungkin lebih mudah.

    tq.

  251. suhana

    Sy nk tnya harga utk supir jakarta bandung berapa caj utk sehari? Nk sewa pd 23/8 -26/8 utk 9 orang..flight dari jakarta. 23/8 AK1380 7am blk 26/8 QZ8206 4.35pm.. Menginap di bandung 2 mlm, jakarta semlm.. boleh beri details

  252. azahan

    salam…
    Boleh bagi quotation transport untuk 14 org. Tiba di Jakarta pd 24/10 jam 11.30 p.m dan bertolak pulang dr bandung pd 28/10, jam 8.00 pm.

    24/10- Jangkaan tiba pd jam 11 mlm, pick up dr airport jakarta, melawat monas, dan hantar ke hotel
    25/10 – jalan2 jakarta, terus ke bandung termasuk singgah ke tangkuban perahu, kawah putih & check in di hotel area bandung
    26/10 – area bandung
    27/10 – area bandung
    28/10 – area bandung n hantar ke airport bandun

    Harap boleh beri harga yg terbaik..

    Terima kasih

  253. Nafisah

    Saya akan ke bandung pada 27 nov hingga 1 dis 2013.Tujuh orang dewasa dan 6 orang kanak-kanak.saya perlukan kenderaan sepanjang di sana….boleh tak en Hazmin emel saya

  254. Shidi

    Salam..
    Boleh sedikan quotation untuk 4 orang. selasa 1 okt 2013, 3.00 ptg.(jakarta airport) – sabtu 5 okt, 6.00 ptg. (jakarta airport).

  255. ismail

    salam…
    Boleh bagi quotation transport untuk 3 orang dewasa
    dan 3 kanak-kanak

    15/9 – pick up di air port 1.10 pm dan check in di aston bragas
    16-19/9 – jalan2 sekitar bandung termasuk singgah ke tangkuban perahu, kawah putih & pusat jualan kulit

    20/9- check out hotel 8.00 am dan hantar ke air port

    Harap boleh beri harga yg terbaik..

    Terima kasih

  256. shimree

    salam, jadual cuti kami (3 orang) (tiba rabu 2/10/2013 malam11.30 pm di bandung pulang 8/10/2013 flight bandung -KL 3.pm.(7hari 6 malam)

    1.sampai di bandung pukul 11.30pm flight terakhir dari KL. minta tolong carikan hotel murah untuk bermalam.
    2. 3/10/2013 pagi terus ke Puncak Bogor.lalu jalan lama. singgah ke ladang teh di puncak.kalau sempat terus ke safari. tak pun jalan jalan ke bogor (ts tanjur dan mall sekitarnya). Tinggal di sapphire hotel cisarua
    3.4/10/2013 free
    4.5/10/13. pulang ke bandung – singgah kewisata yang menarik. tinggal di fave hotel.
    5.6/10/2013-free.(ahad)
    6.7/10/2013. tour ke tangkuban perahu atau kawah putih. singgah ke pasar kosambi
    7.8/10/13 hantar pulang ke airport bandung pukul 3 petang.

    Harap pihak tuan dapat buat cotation.

  257. hasfaizal hasan

    Salam admin. Kami berjumlah 4 orang memerlukan kenderaan beserta supir pada 6/10/13 untuk 3 destinasi iaitu Tangkuban perahu dan kawah putih (dibandung) dan terus ke Jakarta. Seperti yang difahamkan, sewa kereta suzuki APV (8 seat) adalah IDR 400,000 termasuk driver,petrol, tol etc..Tambahan kos untuk ke tangkuban perahu adalah IDR 50,000 dan kawah Putih adalah IDR 120,000. Total kesemua item diatas adalah IDR 570,000 bersamaan lebih kurang RM 162. Namun, kami hanya 4 orang dan ingin bertanya adakah terdapat kereta lain beserta supir (bukan MPV or APV)yang hanya memuatkan untuk 4 org?sekiranya ada, berapa kos kami untuk destinasi dari bandar bandung ke tangkuban perahu –> kawah putih –> dan Jakarta?..mohon admin e-mail kepada saya seperti yang tertera. Terima Kasih :)

  258. kamarul

    Saya perlukan tranport dari jakarta airpot ke bandung pada malam 26 nov 2013 seramai 6 dewasa dan 3 kanak-kanak. Harga untuk 1 kereta berapa. Hubungi saya

Leave a Reply