Harga Terbaru Hotel dan Apartment Bandung

By

March 26, 2012My Blog33 Comments

Salam semua,

Saya ingin mengemaskini senarai harga hotel-hotel di Bandung dari semasa ke semasa.

saya dapati ada beberapa hotel di bandung yang sudah mula menaikkan harga mereka. Ini mungkin kerana jumlah pelancong Malaysia yang melancong ke sana semakin hari semakin meningkat.

Berikut adalah senarai harga terbaru hotel dan Apartment di Bandung dan senarai ini akan saya kemaskini dari semasa ke semasa.

 

Apartment Braga City Walk (400 meter dari Pasar Baru)

Apartment 2 Bilik Tidur (maksima 8 orang)

Harga : IDR700,000 (RM240.00) semalam

Apartment 3 Bilik Tidur (maksima 12 orang)

Harga : IDR1,300,000 (RM450.00) semalam

Untuk tempahan hotel-hotel atau apartment yang disenaraikan di atas atau mana-mana hotel atau apartment di Bandung, anda boleh email kepada saya di hazmin@hazmin.net atau ditalian seperti di bawah:

 

33 Responses to “Harga Terbaru Hotel dan Apartment Bandung”
  1. Ehsan

    Assalamualaikum wbt,

    Saya bercadang nak ke Jakarta-Bandung selama 4hari 3 malam (6hb
    June-9June by KLM airlines). Kalau boleh nak spend masa banyak di
    Bandung lagi dari Jakarta. Saya plan nak book hotel sendiri tp untuk
    supir saya nk apply en.Hazmin pny service la. boleh x anta quoatation
    untuk supir? Quoatation Hotel pon boleh jugak..

  2. nadia

    boleh bg harga utk sewa kereta 3hari tak n klu sewa kereta bleh dpt free pickup di airport tak sbb saya sampai mlm just pickup di airport n hantar ke hotel sahaja..saya pergi 18.5-21.5.2012 nie..tolong email saya qoutation utk sewa kereta yek..TQ

  3. hafiz

    Assalamualaikum En Hazmin

    Saya ada send email kat email en bertanyakan ttg hotel di Bandung. Kalau2 en tak nampak so saya komen di sini.

    Thanks

  4. huzalizah

    nak minta quatation hotel dan supir di bandung untuk 5 hari 4 malam untuk family 2 dewasa dan 2 kanak – kanak travel dalam bulan oct nanti thanks

  5. admin

    saya dah reply dan email kepada semua pertanyaan. sila semak ok 😀

  6. ANIS

    salam,boleh tak booking hotel cihampelas 2 utk saya,sya try booking xda reply dr hotel tue

  7. Ley Nord

    saya bercadang nk pergi hujung bulan sept 2012 ni..minta quotation hotel dan supir, bercadang nak pergi beli belah kat bandung, dan pergi ke trasn studio tu..minta padangan sekali samada perlu ker saya booking hotel siap2 selama 5D4N atau sampai jer bandung baru booking..mana yg lebih bagus. TQ

  8. admin

    leynord
    hotel mesti kene book dulu sebelum pergi. nanti dah fully book susah pulak. lainla bajet besar. kalau bajet besar, takde masalah. hotel mahal2 mmg sentiasa ada 😀

  9. Layla Buharan

    nak minta quotation hotel dan supir di bandung untuk 4 hari 3 malam untuk 5 org dewasa..pgi pd 17 Oktober 2012 – 20 Oktober 2012..

  10. azey

    saya nak bercuti ke jakarta dan bandung Nov ni. Tentative itinerary:

    4 Nov – tiba di Bandung 8.00 pagi. Naik keretapi ke Jakarta. Tidur semalam.
    5 Nov – awal pagi bertolak ke Safari Park kemudian ambil keretapi atau kereta terus ke Bandung. Hotel pilihan berdekatan Rumah Mode.
    6 Nov – awal pagi bertolak ke Tangkuban Perahu
    7 Nov – Check out hotel to another hotel near Pasar Baru. Pls recommend
    7 Nov – Shopping
    8 Nov – Shopping. Check out and depart for KUL

    Boleh tak En Hazmin tolong rekomenkan reasonable hotel dan transport untuk kami sekeluarga 5 dewasa dan 2 kanak2. Terima kasih.

  11. awz

    Salam..bole x tlg emailkn sy hrga apartment 2 @ 3 bilik yg range yg murah2 ya. pas2 nk tnya jgk cmne nk wat tempahan? en hazmin bole tlg tempahkn ker? tq..

  12. mustakim

    salam..sy dan keluarga seramai 7 org akan ke bandung pd 1/12 hingga 4/12..boleh saya tahu kadar terbaru Apartment Braga City Walk pd tarikh tersebut utk 2 dan 3 bilik..tq en hazmin..

  13. admin

    saya sudah jawab soalan anda melalui email. sila semak email anda
    Terima Kasih

  14. Iskandar Sharkawi

    Tolong semak samada harga utk Apt Braga City Walk masih valid utk 1 May 2013, 2 malam? Harga nett?

  15. admin

    kepada semua, sila semak email anda. terima kasih

  16. aizan

    saya akan kebandung pada cuti sekolah may 2013 seramai 7 dewasa dan 4 kanak kanak.boleh tak tolong suggest hotel budget ataun apartment yang berdekatan dengan tempat pelancongan selama 5 malam.juga nama dan no tel supir sekiranya ada.tq

  17. muhammad

    salam..bole x tlg emailkn sy hrga hotel n apartment 2 @ 3 bilik yg range yg murah2 ya. pas2 nk tnya jgk cmne nk wat tempahan? n senarai tempat2 wisata di bandung…tq

  18. Hafiz

    salam admin…

    boleh hantarkan quotation apartment utk 3 hari di bandung..
    dari 29hb 12 – 1hb 1 2013… 8 orang ( family )

    flight – 29 hb 12 ke jakarta..
    terus ke bandung menaiki tren.

    pulang ke jakarta 1hb 1.

    tqvm in advanced… -asap

  19. Ady

    Ada ke apartment utk 3 bilik yg di bawah 1 juta di bandung? Tq

  20. habibah

    saya akan ke bandong 7/4/13 hingga 12/04/13 bagaimana saya mahu dapatkan supir..

  21. admin

    Sila semak email ok. saya dah reply melalui email
    Terima Kasih

  22. misz iqien

    Hi admin,
    Blh recommend tempat2 yang wajib pergi di bandung and tempat2 lain yang blh dijadikan option x? Ada contact supir? Penginapan yang strategik dimana ye n camne rate die?
    Thanks..:-)

  23. Along

    Salam.

    Saya sekeluarga terdiri dari 8 org dewasa dan 5 org kanak-kanak akan bercuti ke bandung pada 2 .6.2013 (tiba jam 12.30 malam) dan balik 6.6.2013 (flight jam 8.30 pagi).

    Boleh beri kan quotation untuk pakej penginapan, pemandu dan 3 hari bersiar2 : hari pertama : Taman Tema Tran Studio, hari ke dua : bersiar2 ke tangkuban perahu, dan lain2 tempat. Hari ke-3 : shooping.

    sila emel kepada sy di : sistemsmspukal@gmail.com

    terima kasih

  24. iffa suri

    salam.
    Mohon dptkn quotation hotel (6 dewasa) & transport beserta supir.

    Maklumat seprt berikut :
    22 feb 2013 – sampai jam 5.30 di BDO terus ke hotel
    23 -24 feb 2013 – pagi – mlm.
    25 feb 2013 – pulang jam 9.30 pg.

    Mohon email segera. Terima kasih

  25. Sham

    Assalamualaikum wbt,
    Saya Sham,

    Saya bercadang nak ke Jakarta-Bandung selama 4hari 3 malam (6hb
    June-9June 2013 by AirAsia). Kalau boleh nak spend masa banyak di
    Bandung lagi dari Jakarta. Saya plan nak book hotel sendiri tp untuk
    supir saya nk apply en.Hazmin pny service la. boleh x anta quoatation
    untuk supir? Quoatation Hotel pon boleh jugak..tkasih

  26. suhana

    Assalamualaikum…

    Mohon dptkn quotation hotel (8 dewasa) & transport beserta supir…

    bertolak 11 Mei sampai di bandung 12.20 am
    pulang 14 mei 8.30 am.
    bercadang ke tangkuban perahu dan tempat air panas (lupa namanya tapi dalam perjalan ke tangkuban perahu). adakah harga transport sekali dengan bayaran masuk? selebihnya sekitar kota bandung sahaja.

    terima kasih.

  27. hasmah

    salam..boleh x cadangkan hotel/apartment berhampiran dengan pasar baru yg boleh muat utk 3 dewasa dan 3 kanak2…beserta no.contact pak supir. Tq

  28. kak Nor

    salam. sempat x lagi saya nak cari hotel/apartment di Bandung utk 6 org pada 23hb mac 2013 hingga 29hb. sila hantar qtt hotel, transport serta supir.

  29. ina

    sy b
    rcdng nk g bandung utk shoping pd 16.4.13 – 19.4.13.klu blh sy nk tgl hotel utari dn dptkn supir skli.sy 2 org sje.blh htr quatation?….tq

  30. Fariz

    Salam,

    Saya hendak inquire on apartment cost untuk 11 Adults +2 kids (4 rooms).
    Saya fly ke Bandung pada 11 March ke 16 March (5 Malam). Kalau boleh, nak quote untuk Supir juga.

    Makasih ye 🙂

  31. dyana

    Saya hendak inquire on apartment cost untuk 10 Adults +4 kids (3 rooms).
    Saya fly ke Bandung pada 13 April ke 16 April (3 Malam). juga.

  32. anamarliana

    Saya ingin mencari apartment or bilik dengan harga sesuai utk 10 org yg berdekatan dgn pasar baru or tmpt shopping.juga dgn pak supir sekali

  33. zul

    As salam,
    Jakarta-Bandung-Jakarta
    15/11/13 – 19/11/13
    2 adult, 4 kids
    apartment and transport
    please qoute.

Leave a Reply